Mükemmel akvaryum için ne yapmak gerek?
Arkadaşlar ben ve eşim yeni bir akvaryum almaya karar verdik ve bu akvaryumu çok beğendik özellikle kuru alanları..http://www.redearslider.com/forum/viewtopic.php?t=6372..Yalnız birkaç sorumuz var.O camı nasıl yapıştırmışlar akvaryuma?Camın üstündeki taşları cama nasıl yapıştırmışlar?Bitkiler yapay mı?Gerçekse ne tür bitkiler koyabiliriz? Son olarak da biz sık sık istanbul a da geliyoruz..Burda akvaryum yaptırıcak iyi bir camcı bulamadık..Şöyle kocaman bir akvaryum yaptırıcak camcı biliyormusunuz istanbulda?Başka bir forumun linkini yollayarak umarım bir kural çiğnememişimdir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim de çok çok beğendiğim bir akvaryum bu, gerçekten harika yapılmış, darısı hepimizin kapluşlarının başına
Mesela redearslider com dan örnek verdiğiniz o tank görsel açıdan bana %100 uymasada ilk bakışta hoş göründüğünü kabul ediyorum. Ayrıca harcanan çabayıda gerçekten takdir ediyorum. Ama biraz daha bakınca ve detaylara girince birden birçok şey sırıtmaya başlıyor. Bana çok uymadı dedim çünkü akvaryum dibine çok fazla gereksiz üstelik doğal olmayan obje koyduğunu düşünüyorum. Akvaryumun ne doğal yaklaşım neden mekanik yaklaşım ikisinin arasında kalan bir tasarımı var. Benim anladığım temizlik faliyetlerinden bunalmış ve doğal görünümlü bir tasarımdan daha pratik bir tasarıma geçmeye çalışıyor.
Zaten bu yola girdiğini kendide itiraf ediyor. Diyor ki " kaplumbağalar sürekli akvaryum dibindeki taşları karıştırıyordu pislik oluşuyordu arkalarından o taşları alıp temizlemekten nefret ediyordum taşları plastik kaplara doldurdum kaplar ile dibe koydum gerekirse kabıyla dışarı alıp temizliyorum."
Ben emimin bu fotoğraf çekildikten kısa bir süre sonra bu akvaryumda da kaplumbağalar kendi inşaat çalışamalarını başlatmışlar ve akvaryumda kendi dekorasyon tekniklerini uygulamışlardır. 24 saat içinde o akvaryumda o görsellikten eser kalmamıştır. Ayrıca bir ay sonra o akvaryumdaki plastik objeler pislenmeye üzerlerinde yosunlaşma başlayınca temizliği hiçte kolay olmayacak göze bu kadar hoş gözükmeyecek. Aynı nefret gene başlayacak. Bu sefer "aaa bıktım artık şu taşları akvaryumdan alıyorum diyecek". Sonra sıra diğerlerine gelecek.
İşe böyle görsel yaklaşımlarla başlanır ama bu yolun sonu dibinde hiç birşey olmayan tertemiz bir akvaryumda biter :)
Tekrar söylüyorum çabasına büyük saygı duyuyorum. Resimlerde çok kolay gözüken o şeyleri yapmak işe başlayınca pekte kolay gerçekleşmiyor.
Bu arada
İnce cam bir şeriti ( düzgün ve tırtıksız kesilmiş pleksiglass ta olur) akvaryum un karşıklıklı ön ve arka camına akvaryum slikonu ile yapıştırıyorlar platformu bu cam şeritler taşıyor.
Minikleri baktığımız akvaryumda çakıl taşları var dipte.Onları ne kadar zaman da temizlemeliyiz.Ne kadar süre de kapluşlara zararlı hale gelirler?
Dusunceniz icin tesekkur ederim.