Musluk Suyu Kullanımı ( Ön Filtre İle )
MUSLUK SUYUNUN KULLANIMI
Yakın bir geçmişe kadar içme sularımız ciddi boyutlarda kirlilik arz etmekteydi. Genel toplum sağlığını korumak amacıyla ( burada salgın hastalıkları önlemek başta olmak üzere ) içme ve kullanım suları klorlanmakta ve öylece sunulmaktaydı. Klor dezenfektan madde olup sudaki zararlı maddeler dışında yararlı olanları da yok etmekteydi. Üstelik aşırı klor kullanımı başta böbrekler olmak üzere birçok sistem üzerinde zararlı etkilere sahipti.
Bu gün gelinen teknoloji ozonlama diye bir sistemi karşımıza çıkartmış bulunmakla birlikte bu zararları büyük oranlarda azaltmıştır. Dolayısıyla suyun çıkış noktasındaki değerleri dünya sağlık örgütü ve TSE standartlarına uygun ve hatta istenilenden daha iyi hale gelmiştir. Ancak mevcut alt yapı sistemlerimizdeki eskime, bozukluk vb. durumlar nedeniyle evlerimize ulaşana kadar yine tehdit altındadır. Bu durumu önlemek amacıyla sularımıza bir miktar klor eklenmektedir.
Eklenen bu klor az miktarda kullanılmaktadır ve aktif hale çok yakındır. Kısa sürede uçmaya hazırdır. Buna rağmen içme suyu olarak kullanımda yine bazı sorunlar ortaya çıkabilir. ( Akvaryumda kullanımlarıda zararlı sonuçlar verebilir ) Bu gibi olabilecek zararları önlemek suyun kullanım süresini kısaltmak amacıyla ev tipi kullanılan arıtma sistemleri evlerimizdeki tüm kullanım için uygun suyu sağlayabilmektedir. ( Ya da en azından kaynatılması sebebiyle sıcak içecekler ve yemeklerde kullanılabilir duruma gelmektedir ).
İşte nispeten iyi durumda olduğu düşüncesinde olduğumuz musluk suyumuzu ev kullanımımız dışında akvaryumlarımızda da kullanmak daha ekonomik, daha pratik ve daha doğrusu olacaktır.
Basitçe hazırlayacağımız bir ön filtre sistemi sayesinde içme suyunu kullanabilmemiz amacıyla basit ve uygulanabilir sistemi sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. Umarım yararı olacaktır. Sevgi ve saygılarımla,
Ümit ÇOBAN
Kullanılan Malzemeler :
- Ev tipi su arıtma cihazlarında kullanılan ön filtre sistemi boş kabı 2 Adet
- Musluk adaptörü
- Uygun hortum
- Elyaf, karbon, reçine ( yumuşak su isteyenler için )
Konu Linki :
http://img520.imageshack.us/img520/8039/nfltrelx3.jpg
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Okuma zahmetinde bulunanlara teşekkürü borç bilirim.
Bende musluk suyu kullanıyorum tetranın aquasafe su düzenleyici atıyorum balıklarımden devamlı yavru alıyorum şuan 30 tane sp var