musluk suyuyla akvaryum doldurulurmu
arkadaşlar ben akvaryumumu yenİ doldurdum bugün ama musluk suyuyla akvaryumcular diyorki 1 hafta falan akvaryum suyunu dinletin diyolar sizce ben ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür aderim ....
SAYGIL AR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
3-7 gün dinlendirdiğiniz çeşme suyunu kullanılabilir.
Ayrıca sera aqutan gibi bir su hazırlayıcısı kullanırsanız 1-2 saat içinde suyunuz hazır hale gelebilir.
Saygılar
Çünkü çoğu balık bu suya alışamadığı için kötü yönde etkilenir.
Eğer balıklarınızı çeşme suyuna alıştırmadı iseniz mutlaka suyu dinlendirin..
öncelikle cavaplarınız ve ilginizden dolayı herkese teşekkür ediyorum suyu akvaryumda dinlendiriyorum motor açık sadece balık ve taşlar yok sizce su hazırlayıcısını koyduktan sonra gönül rahatlığıyla balıklarımı koyabilirmiyim koyacağım balık citlek türlerinden bi sorun olur mu
Ben bugün akvaryumumu tamamen boşalltım kaya kum her şeyi yıkadım suyu doldurdum 6 saat beklettim balıkları koydum hiç bir şey olmadı daha öncelerdede yaptım bir şey olmadı ama bu sizdede olcak diye bir şey yok.
Saygılar
Her hafta 10 metre hortum ile 210 lt tankımın 3/2 sini boşltıyorum.Bosaldıktan sonra aynı hortumu musluğa takıyorum tekrar dolduruyorum.2 çorba kaşığı tuzu eritip ekliyorum.Dış filtre ,iç filtre ve hava taşımı hiç kapatmadan 2 saat böyle çalıştırıyorum.Sonra su yun çökmesi için 2 saat tüm donanımı kapatıyorum.Balıklar bu işlemler sırasında hep tankın içindeler yani hiç çıkartmıyorum.Bu işlemi 4 ay kadardır yapıyorum.Balıklarımda hiçbir terslik olmuyor, büyümeleri normal, yunuslarım bile stres yapıp siyah beneklerini çıkartmıyorlar.
Kısacası musluk suyunun hiçbir yan etkisini ben gözlemleyemedim.Tabiki büyük şehirlerin şebeke suyu bu işlem için ne denli uygundur bilemem.
Saygılarımla.
Sevgili Ömer Bey;Suyunuzu doldurdugunuzu söylemişsiniz.Kumunuzu kayalararınızı vs zevkınıze göre yerlestırın.Filtrenizi, havalandırmanızı ,ısıtıcınızı, çalıstırın.Akvaryumcu bence dogru söylemiş bir hafta suyunuza sera nitrivec ekleyerek hem bakterıyel olusumu hızlandırmıs hemde suyunuzu dınlendirmiş olursunuz.İlk aşamada suyunuza su hazırlayıcıları koymanızda sakınca yok dıye düşünüyorum ama ilerde tecrube kazandıkca bu kımyasalların gereksız oldugunu anlayacaksınız.Akvaryumunuza bitki koyacaksanız tuz eklemenızı de tavsıye etmem. Bitkilerinizi saglıklı buyutemezsınız.Ben haftalık 40 lt su degıstırıyorum ve 40lt lık bır su kovasında ikigun su hazırlayıcısı kullanmadan dinlendırıp kullanıyorum.Saygılar;