Nano kapak modifikasyonu
Aslında uzun uzadıya bir yazı yazmıştım ve mouse'un azizliğine uğrayıp yazdığım yazıyı kaybettim. şimdi eskisi kadar uzun yazamıyacağım. (miskinlik bulaşıcıdır :D )
Nano akvaryumlar küçük olmalarına karşın dertleri büyüktür, bu dertlerden birisi de aydınlatma ve yemlemedir çünkü genel olarak küçük akvaryumların kapaklarında sadece bir adet açılabilen hazne bulunur ve buraya lamba monte ettiğinizde yemleme yapamazsınız, yemleme yapmak istiyorsanız lamba koyamazsınız. Her ikisini de aynı delikten yapmak istediğinizde de, lambanın suya düşme sakıncası ortaya çıkar.
Elimdeki 35cm'lik akvaryumun kapağında biraz modifikasyon yaptım: iki adet 11 watt PL fluoresan monte ettim ve ortadaki lamba haznesinin kenarlarını kesip sıfır yaptım. aynı zamanda suyun ısınmasına karşın bir adet fan yerleştirdim, yansıtıcı olarakta aluminyum bant kullandım.
(uzun yazmasam da, fotoğraflardan yapılan şey anlaşılabilir, soru olursa bu başlık altında cevaplarım)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Abicim sen kendini baya bi aşıoysun.Bakalım bunun sonu nereye varcak.Kesin güzel bir yerlere varcak ta neyse.Çalışmanız çok titizce hazırlanmış.Sevgi ve saygılarımla...
Fan ı içeriden buharlasan havayı dışarı atması için kullanmak nasıl olur_?
Şu anda 8 led e 3 volt gidiyor adaptörümdeki ayarda bi üst kademe 4,5 volt patlatacağımdan korkuyorum. Sizce patlarmı ?
Bir sorum daha var Fan'ı ne kadara aldınız aceba?