Neolamprologus Similis Akvaryumu
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2008 19:03
Kapasite (litre): 80 lt.
Canlılar:Neolamprologus similis 2e. 2d. , albino cüce vatoz, 3 ad. , tatlı su midyesi 2 ad. + 1 ad. dev anubias
Malzemeler: eheim 2010 iç filtre, grolux + black light floresan, ısıtıcı 26c.sabit,
Akvaryum Bakımı: 15 günde bir % 20 dip çekimi
Kullanılan Yemler: tetra min, tetra bits.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: kurulumda sera aqutan, azoo bio-bacteria, seachem tanganyika buffer.
Canlılar:Neolamprologus similis 2e. 2d. , albino cüce vatoz, 3 ad. , tatlı su midyesi 2 ad. + 1 ad. dev anubias
Malzemeler: eheim 2010 iç filtre, grolux + black light floresan, ısıtıcı 26c.sabit,
Akvaryum Bakımı: 15 günde bir % 20 dip çekimi
Kullanılan Yemler: tetra min, tetra bits.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: kurulumda sera aqutan, azoo bio-bacteria, seachem tanganyika buffer.
Akvaryumu kuralı 1 ay civarında oldu, her konuda görüş ve eleştirilerinizi beklerim, ona göre düzenleme yapmayı düşünüyorum.
Ayrıca 2e. 2d. daha alarak similisleri çoğaltmayı düşünüyorum uygun olur mu?
Teşekkürler, saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2008 22:46
Çok güzel bir akvaryum kurmuşsunuz. Dizaynı,arka fonu,balıkları,her şeyi güzel. Güle güle kullanın...
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 02:15
Selamlar,
Çok sade ve göze hoş gelen bir tasarım.
Başarılar...
Çok sade ve göze hoş gelen bir tasarım.
Başarılar...
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 13:32
Gözüme çarpan deniz kabukları oldu . Onlarsız daha iyi olacaktır .
Yine aynı kaya parçalarından , oluk olacak şekilde dekor yapabilirsiniz .
Similis dişi sayısını 3 e çıkarmak , erkek sayısını 1 e indirmek yararlı olacaktır .
Tebrikler . Başarılar .
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 13:37
Similisler bir tür salyangoz cichlid oldukları için kabukları koymuştum aslında, niyetim bebekleri görmek büyütmek. Ama işte diyorum ki sayıları arttırsam mı yoksa başka tür ekleyebilir miyim neler olabilir cevap konusunda yardımcı olabilen arkadaşlardan yardım beklerim.
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 14:24
Çok güzel bir akvaryum olmuş, deyim yerindeyse bir bayan eli değdiği belli :) tebrik ederim Burcu hanım. Başka bir tür olarak leptosoma eklenebilir ancak ocellatuslarda eklendiğini duymuştum similiste %100 emin değilim siz biraz daha araştırın derim. Bu arada akvaryumunuz 80 litre bu akvaryuma asla leptosoma olmaz ben eğer ilerde akvaryumunuzu büyütürseniz yanına koyabilirsiniz anlamında demek istedim yanlış anlaşılma olmasın. Bence bulabilirseniz 2 dişi daha koyun. 1 e 3 oranı tutmuş olur bu arada balık başına en az 2 kabuk koyun. İyi günler...
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 17:05
Sade ve şık olmuş...
Tebrikler...
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 18:26
Merhabalar,
Aşağıdaki fotoğraftaki duruma ne kadar benzerse o kadar güzel olur bir smilis akvaryumu. Bunun için uygun kabukları açık bir alanda, bir leğenin içinde yosunlandırmaya bırakmak ve çok ince kum kullanmak kafidir. Yakında ben de smilis akvaryumu kurmayı planlıyorum ve sanırım bahsettiğim yöntemi kullanacağım. En güzel akvaryum doğala en yakın olandır.
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 18:58
Kumum quartz biraz kalın 3 mm sanıyorum yeni kurduğum için değiştiremem ama kabukları evet dediğiniz şekilde dahada fazlalaştırmayı düşünüyorum. Zaten foto çok güzel açıklamış kum neredeyse yok heryer salyangoz kabuğu. Dogal yaşamlarına uygun olmasını bende seviyorum. O yüzden bende doğal dışı hiçbirşey koymuyurum bütün akvaryumlarıma.
burcu 2008-03-15 17:47:13
Bu arada similisler 4 e. 4 dişi oldular. :) ve belki biraz daha bitki.
Diğer düşünce ve tavsiyeleriniz beklerim.