Neon ların kendi aralarında dönmesi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 01:05
[QUOTE=f.torres]Neonlarınız yakında ölecek sanırım :( [/QUOTE] nie yav, neden ölecek anlamadım üst üste geliyorlar sırtlarına vuruyorlar gibi böle garip hareketler sergiliyorlar 2 tanesi sadece neden ölür dedin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 10:34
Cınsıyetlerı ne "dısı neonlar erkek neonlardan daha ırı oluyolar sankı hamıle gıbı gozukuyolar dıger neonlarla kıyaslanınca"(neonlar yumurtlayarak cogalılırlar canlı dogurmazlar karısıklık olmasında) cınsıyet ayrımını yapabılırsen eger dısı erkekse kurlasıyolardır. Kurlasıyolarsa farklı bı akvaryuma al o ıkı balıgı fazla rahatsız etme urerler buyuk ıhtımalle. eger degılse yanı aynı cınsseler buyuk ıhtımalle. :(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2010 21:48
Ölüm olayı olsa idi şimdiye o belirtiye ölmüş olurlardı. Kurlaşıyorlarsa yavru alması büyütmesi biraz zahmetli, araştırma yapın ve ayrı bir tanka alın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2010 09:44
Karanlık bol bıtkılı ve az akıntılı bı tanka alırsanız balıklarınız urerler :d
ama
balıklarınızı uretmesı zor sız batagı bı arastırma yapın :d bu forumda cok saglam bılgıler var :d
.
Akvaryumda üretim;
neon üretimi için öncelikle en fazla 15 cm yükseklikte bir akvaryum gereklidir. Yada en fazla 15 cm su dolu bir akvaryum. ..
neon üreme işlemi sırasında 15cm² bir alanı kullanır. ..Bu yüzden 20 cm den küçük olmayan 40 cm den büyük olmayan bir tank işimizi görür. ..Örnek tank: 40*15*15 (benim ürettiğim tank ölçüleri. ..)
bu tanka,
tabana mümkünse java moss yada benzeri bir bitki koyulmalı. (akvaryum kumsuz olacak)
bir adet sünger hava motoru ile çalışan filtre olacak. Ve suyu çok dalgalandırmadan çalışacak kadar kısık olacak. ..
ısıtıcı olmayacak çünkü ısıtıcı her çalışma ve durma işlemi sırasında suyu farklı ısılara getirir. Ve içerde dolaşan su akıntı olmayacağı için her alanda farklı olabilir. Bu da yumurtaları etkliler. ..Bu yüzden dışardan ısıtılmalıdır. ..(min. 24°c, max. 26°c)
ışıklandırma loş bir ortam olması açısından en fazla 2,5 mumluk ampul ile yapılmalıdır. (gece lambası olarak satılmakta). ..Ve mümkünse su seviyesinden en az 10 cm yukarıdan olmalıdır. ..
ayrıca ışıklandırma günde 8 saatten fazla olmamalıdır. ..Ancak sifiri karanlıkta olmamalıdır. Bu sebep ile ışık kapandığı zaman oda ışığı gibi bir ışık akvaryum içine sızacak şekilde akvaryumun bulunduğu yeri aydınlatmalıdır. ..
akvaryum etrafı(4 tarafıda[ön,arka ve yanlar]) siyah bir karton yada benzeri siyah bir şey ile kapatılmalıdır. ..
hepsi tamamlandıktan sonra. Br çift neon balığı bu akvaryuma koyulur. Ancak koyulacak çift akvaryumdaki gençlerden seçilmelidir daha mnce yumurta dökmemiş olması yada en az bir defa dökmüş olması çok önemlidir. 3 seferden sonra dişi neon yumurtası kesinlikle döllenmez. Tohumsuzdur yada boştur diyebiliriz. ..Ancak erkekte bu sorun yoktur. ..
seçilen çift üreme danslarını yapanlardan seçilmelidir rastgele bir dişi bir erkek alınmamalıdr. Bu çift akvaryuma koyulduktan sonra yemleme yapılmaz. Çünkü yemleme yapıldığı taktirde zaten yemeyeceklerdir ve filtresiz bir akvaryumda nitrat patlaması kaçınılmaz olacaktır. ..8 gün boyunca bu akvaryuma hiç bakılmamalıdır. Rahatsız olurlarsa herşeye yeni baştan başlarlar. Ve üreme zamnı uzar. Üreme zamanı uzar ise balıklar aç kalır ve sağlık sorunları ortaya çıkar. ..
peki nasıl olacak yumurta düktüklerini anlayacağız? sorusunu duyar gibi oluyorum
arada sırada bakmak normal dir tabi bu iş profeyonelce yapılmalıdır. Bilinçsiz bir şekilde açılıp bakılan akvaryumda balıklar ürker ise dediğim gibi üreme zamanı uzayacaktır. ..
yumurtalar okadar ufaktır ki görmek neredeyse imkansızdır. Bir büyüteç yardımı ile bakılır ise beyaz sarı arası renkteki yumurtalar seçilecektir. Yumurtalama işlemi bitince aç olan balıkalr kendi yumurtalarını yiyebilir bu yüzden çift akvaryumdan alınmalıdır. ..
artık kartonlar çıkartılabilir, ışık arttırılabilir ve filtre daha hızlı çalıştırılabilir. ..Özellikle sünger filtre daha hızlı çalışınca su dalgalanacak ve az biraz akıntı oluşacaktır. Bu akıntı yumurtaların mantarlaşmasını engeller.
yavrular çıkmaya başladıktan sonra tabiri caiz ise küçük kılcıklardır. Son derece ufak olan yavrular neredeyse zor görülürler. Bu boydaki yavruların yiyebileceği yem konusuna gelince çare infusaria'lardır. İnfusaria yapımı için forumda daha önceden yazılar mevcut arama yapıp bu kültür nasıl kurulur öğrenebilirsiniz. ..
besleme işine gelince bu kültürden alacağınız infusaria'ları bir şırınga yardımı ile yavaşça yarulara doğru püskürtebilirsiniz. ..
yem yemeye başladıkları andan intibaren günlük olarak 1/6(altıda bir) gibi bir su değişimi yapılmalıdır. ..
bir ya da birbuçuk hafta sonra artemia yiyebilecek boylara gelirler. Bu devreden sonra artemia verilebilir. ..
artemia konusunda da forumda bir çok yazı var onları bulup bu kültür hakkında da bilgi edinebilirsiniz. ..(gerçi artık artemiayı bilmeyen kalmadı ama belli olmaz )
geriye artık düzenli bakımlar ile yavruların gelişimini izlemek kalıyor. ...
Burda bı forumdan alıntıdır. ama hangı forum oldugunu bulamadıgım ıcın lınk veremıyorum alıntı yaptıgım arkadas eger gonderırse eklerım lınkı kusura bakmayın...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir