Neon Tetra sanırım hamile
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2012 13:05
Arkadaşlar iyi günler,
Bitkil Akvaryumumda bulunan neon tetralardan birinin karnı şiş. Sanırım hamile. Yaklaşık 1 yıldır akvaryumumdaydılar hep. yemlememhep aynı o yüzden kabız olduğunu düşünmüyorum ancak kabız da olabilir... emin değilim, Ama 1 yıldır ilk defa böyle olduğu için hamile olasılığı daha yüksek geliyor bana,
Sorum şu,
akvaryumumda Neon tetra haricinde Tropical zebra ve 1 tane Beta balığı var,
hamile olan balıktan nasıl yumurta alırım ve bu yumurtaları nasıl açtırtabilip kouyabilirim diğer balıklardan, yavruluğa mı alsam ama o yavruluk canlı doğuranlar için işe yarar mı bimiyorum, kendi halinde bıraksam hem diğer neonlar hemde beta o yumurtaları yer bişey kalmaz diye düşünüyoru, bitki yoğunluğupek fazla yok resimde de gözüktüü gibi,
Tecrubeli ve bilgi sahibi olan akadaşlar tavsiye verirse sevinirim
yasinergul 2012-12-23 13:06:48
Bitkil Akvaryumumda bulunan neon tetralardan birinin karnı şiş. Sanırım hamile. Yaklaşık 1 yıldır akvaryumumdaydılar hep. yemlememhep aynı o yüzden kabız olduğunu düşünmüyorum ancak kabız da olabilir... emin değilim, Ama 1 yıldır ilk defa böyle olduğu için hamile olasılığı daha yüksek geliyor bana,
Sorum şu,
akvaryumumda Neon tetra haricinde Tropical zebra ve 1 tane Beta balığı var,
hamile olan balıktan nasıl yumurta alırım ve bu yumurtaları nasıl açtırtabilip kouyabilirim diğer balıklardan, yavruluğa mı alsam ama o yavruluk canlı doğuranlar için işe yarar mı bimiyorum, kendi halinde bıraksam hem diğer neonlar hemde beta o yumurtaları yer bişey kalmaz diye düşünüyoru, bitki yoğunluğupek fazla yok resimde de gözüktüü gibi,
Tecrubeli ve bilgi sahibi olan akadaşlar tavsiye verirse sevinirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 21:21
Yasin bey eğer hamile oldugunu dusunuyosanız akvaryumun ufak bi bölümünü bölerek ona ayırırsanız yumurta dökecektir. yavruluğa koyarsanız o balık yumurtlamaz ve ölür cunki genelde yaprakların ustune yumurta bırakmaktadırlar. erkeğinide( çiftleştiğini ) bulup 2sini ayırınkı yumurtaları döllesin yoksa yavru cıkmaz.
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2013 21:25
Sanırım evet hamile ise olgun bir erkek bulması lazım yani demem o ki başka ince bir neonla dans etmiş gibi birbirlerine vururlarsa kur yapıyorlar demektir eğer böyleyse onları iyi besleyip akvaryum suyuyla dolu , tabanı misket kaplı bir fanusa koyup çiftleşmelerini bekleyebilirsiniz aynı zamanda küçük bir bitkiyle dekore ederseniz baya yararlı olur ... Önemli olan kur yapması yapıyormu yapmıyormu yapmıyorsa onun hamile olmama ihtimali %30 filan tabi erkekler olgunsa .
http://www.youtube.com/watch?v=lEHjXJB9h5Q burdan bakabilirsiniz amatör olsamda size yardımım dokunmuştur umarım .
http://www.youtube.com/watch?v=lEHjXJB9h5Q burdan bakabilirsiniz amatör olsamda size yardımım dokunmuştur umarım .