Neon ve Işık
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
sabah 10 gibi aç. Toplam 12 saat ışık iyidir.
12 saat olurmu ya. Neon tetralar los isiklari sever. Aksi halde akvaryumun en az isik alan yerlerinde vakit gecirirler. Strese girerler. Denemesi bedava. Zaten isiklar acikken hep gozlemleriz baliklari. Birde isiklar kapiliyken los isikta gozlemleyin neonlari nekadar rahat olduklarini goruceksiniz. Yuzme alani olarak dip ve orta duzey dir. Isiklar acikken dipte volta atarlar kapaliyken ortalara dogru cikarlar.
Balıkların renk solması bir çok sebepten olabilir genelde su kalitesi nedeni ile renkleri solar bu da su değiştirme zamanın geldiğini veya yemlemeyi fazla yaptığınız anlamına gelir.
Selin betyin de belirttiği gibi Neon Tetralar loş ışık severler eğer bitkileriniz çok ışık ihtiyacı duymayan türlerdense ışığı azaltabilirsiniz ve mutlaka zamanlayıcı priz kullanın ben kendi akvaryumlarımda
07:00-12:00 ışıklar açık
16:00-21:00 ışıklar açık,
şekilde ayarladım, bitkilerimin formu iyi durumda.
Zamalayıcı priz kullanırsanız çok faydasını görürsünüz.
Saygılar.
12 saat olurmu ya. Neon tetralar los isiklari sever. Aksi halde akvaryumun en az isik alan yerlerinde vakit gecirirler. Strese girerler. Denemesi bedava. Zaten isiklar acikken hep gozlemleriz baliklari. Birde isiklar kapiliyken los isikta gozlemleyin neonlari nekadar rahat olduklarini goruceksiniz. Yuzme alani olarak dip ve orta duzey dir. Isiklar acikken dipte volta atarlar kapaliyken ortalara dogru cikarlar.
[/QUOTE]Eksik bir mesaj olmuş. Neonlar bitkili akvaryuma bayılır. Bitkilerin 10 saat civarı kuvvetli ışık alması elzemdir, 12 saate kadar da kabul edilebilir.
Işık şiddeti ile ışık süresini karıştırıyorsunuz sanırım. Denemesi bedava demişsiniz, ben bedavaya deniyorum çok uzun zamandır, ortam yoğun bitkili, su değerleri uygun, predatör bulunmayan bir akvaryumda neonlar coşar. Kaldı ki şu anki neonlarım 4 adet damızlık melek ve 2 adet discusla birlikte yaşıyorlar, bunların ağzından yem kapıyorlar atiklikleriyle...
Neonlar kendilerini güvende hissederse ışık önemli bir faktör değildir...
Bahsettiğiniz şeyler çok alakasız şeyler. 12 Saat ışık iyidir. 5000 watt metal halide mi kullanın demişiz konuda? Su değerlerine nereden geldik ayrıca? Konuyu açan arkadaşın derdi çözülmüş, yorgan gitmiş kavga bitmiş. İyi günler...