Ocellatus Gold (İlk yavru göründü)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
-Balığınızın yavrulayıp yavrulamadığını en iyi gözlemleyerek anlaya bilirsiniz. Dişi üreme zamanında şişen karnı yavruladıktan sonra gözle görülür şekilde birden çökecektir. Ve kabuğunu sayiplenecek yavruları havalandıracaktır.
-Yavruları 15 gün sonra kabuktan sirkeleyip artemia ile beslerseniz hem daha az kayıp hemde daha salıklı yavrularınız olur.
-Yavrular bir süre sonra kabuktan çıkacaklardır (tam süreyi hatırlayamıyorum ben hep 15 günde alırım) diğer yetişkein bireyler yavruları afiyetle yerler malesef :(
-Formda bir arama yaparsanız calvus ve üreme hakkında konu var
umarım yavrularınızı en az kayıpla büyütürsünüz
-Balığınızın yavrulayıp yavrulamadığını en iyi gözlemleyerek anlaya bilirsiniz. Dişi üreme zamanında şişen karnı yavruladıktan sonra gözle görülür şekilde birden çökecektir. Ve kabuğunu sayiplenecek yavruları havalandıracaktır.
-Yavruları 15 gün sonra kabuktan sirkeleyip artemia ile beslerseniz hem daha az kayıp hemde daha salıklı yavrularınız olur.
-Yavrular bir süre sonra kabuktan çıkacaklardır (tam süreyi hatırlayamıyorum ben hep 15 günde alırım) diğer yetişkein bireyler yavruları afiyetle yerler malesef :(
-Formda bir arama yaparsanız calvus ve üreme hakkında konu var
umarım yavrularınızı en az kayıpla büyütürsünüz
[/QUOTE]
Ali bey bende şu anda 1e 2d ocelletus gold besliyorum(yeni aldım ve yavru yolu gözlüyorum) bundan yaklaşık 3 sene öncede beslemiş ve yavru almıştım, yardımcı olmaya çalışıyım.
5 gün sonra yavruları görürsünüz inşallah. Yavru tecrübeniz varsa demek istediklerimi anlamışsınızdır, uygun gördüğünüz zaman dişiden ayırıp kendi bakımınızı sunun.
Ve hüzünü yaşadım. 10. günün sonunda bir tecrübe edindim bunu da tekrar paylaşmak istedim sizlerle. Söylediğim gibi ilk yavruyu gördükten sonra çok sevinmiştim. Ancak o gördüğüm annesinin kabuğa tekrar aldığı yavruyu bir daha görmek nasip olmadı. Ve şu sonucu çıkardım Ocellatuslar istemeden siz onlardan yavrularını alamıyorsunuz son güne kadar bekleyip yavruların kendi kendine kabuklarından çıkmasını beklemeniz gerekiyor galiba acı da olsa bu tecrübe bana yetti.