Ocellatus gold yavruları
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 17:05
Merhaba arkadaşlar,Bugün 22 adet ocellatus gold yavrumu kaybettim.
Üzüntüm büyük.Ocellatus gold akvaryumumda 1 e -2 d bulunuyor.22 Aralıkta 1.dişi 25 yavru,1 Ocak ta da 2.dişi 18 yavru vermişti. 2.d.yuvasını ve küçük yavruları korumak maksadıyla büyük yavruları öldürdüğü için(4 yavru öldü) 10 gün önce yavruları ayırdım. yerim olmadığından, yavrulardan bir kısmını 24 Aralık doğumlu siyah calvus yavrularının(120-130 kadar) bulunduğu yavruluk tankına,birkısmını da;1 Aralık doğumlu(100-120 kadar) siyah calvus yavrularının bulunduğu daha büyük bir tanka koydum.Tüm yavruları Artemia ile beslemekteyim.Dün akşam yine Artemia verdim.Geç saatlerde dip temizliği yaptım.suyu ocellatus akvaryumundan tamamladım.Filitreyi temizledim.Sabah küçük tanktaki 22 adet ocellatus yavrusunu ölü buldum.Calvuslarda herhangi bir kayıp yoktu.Büyük tankdaki ocellatus yavruları da iyi durumda idi.Su dengesinde bir problem olma ihtimalini değerlendirerek bütün yavruları büyük tanka aldım..Anladığım kadarıyla
Ocellatus yavruları küçük tanktaki ortamın sıkışık olmasından dolayı meydana gelen bir sendromdan dolayı öldüler.Ocellatus yavruları ortam değişiklerine karşı hassas oluyorlar.Ocellatus besleyen arkadaşların yavruları mümkün olduğunca geç ayırmalarını ve mümkünse karma tanka almamalarını tavsiye ediyorum.
Üzüntüm büyük.Ocellatus gold akvaryumumda 1 e -2 d bulunuyor.22 Aralıkta 1.dişi 25 yavru,1 Ocak ta da 2.dişi 18 yavru vermişti. 2.d.yuvasını ve küçük yavruları korumak maksadıyla büyük yavruları öldürdüğü için(4 yavru öldü) 10 gün önce yavruları ayırdım. yerim olmadığından, yavrulardan bir kısmını 24 Aralık doğumlu siyah calvus yavrularının(120-130 kadar) bulunduğu yavruluk tankına,birkısmını da;1 Aralık doğumlu(100-120 kadar) siyah calvus yavrularının bulunduğu daha büyük bir tanka koydum.Tüm yavruları Artemia ile beslemekteyim.Dün akşam yine Artemia verdim.Geç saatlerde dip temizliği yaptım.suyu ocellatus akvaryumundan tamamladım.Filitreyi temizledim.Sabah küçük tanktaki 22 adet ocellatus yavrusunu ölü buldum.Calvuslarda herhangi bir kayıp yoktu.Büyük tankdaki ocellatus yavruları da iyi durumda idi.Su dengesinde bir problem olma ihtimalini değerlendirerek bütün yavruları büyük tanka aldım..Anladığım kadarıyla
Ocellatus yavruları küçük tanktaki ortamın sıkışık olmasından dolayı meydana gelen bir sendromdan dolayı öldüler.Ocellatus yavruları ortam değişiklerine karşı hassas oluyorlar.Ocellatus besleyen arkadaşların yavruları mümkün olduğunca geç ayırmalarını ve mümkünse karma tanka almamalarını tavsiye ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 09:04
Arkadaşlar teşekür ederim.Emre bey tankta akıntı yoktu.30* 25* 15 yavru akvaryumu,içinde meç in ince kare filitresi vardı.Büyük ihtimalle yavru sayısı çok fazla olduğundan oksijen yetersiz geldi sanırım.Diğer tankta Kalan 17 yavru gayet sağlıklı.Bundan önceki yavruları da aynı yavrulukta büyüttüm.Onlar şu an 4 aylık oldular.Dış motoru bulunun büyük bir tanktalar.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 18:23
Ahmet bey çok geçmiş olsun benim sizden aldığım siyah kalvus yavruları da sanırım benim hatamdan dolayı öldüler hava motorunu açmayı unuttum sabah baktığımda 8 tanesi lömüştü çok üzüldüm ilk defa kendi hatamdan dolayı balık kaybettim hobiyi bırakmayı bile düşündüm şu an 3 tanesi çok sağlıklı tekrar size de geçmişler olsun
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2007 14:37
Murat bey çok üzüldüm.Çok geçmiş olsun.Kendime ayırdıklarımdan size 3 adet calvus göndereceğim.Para istemiyorum.Göndereceğim zaman sizi ararım. otogardan alırsınız.
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 13:01
Çok teşekkür ederim tekrar geçmiş olsun görüşmek üzere