OLmuyor! olmuyor!
[QUOTE=birhan]Sözümün arkasındayım.Bettalar su bardağında bile beslenebilen balıklar.[/QUOTE]
Ben beslenmez demedimki japon daha dayanıklıdır dedim. Su bardağına alışmışlar ayrıca büyük akvaryuma girince akıntıdan dolayı dropsy oluyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bana kalırsa siz sarı prenses, lepistes, japon, beta değilde molly ve platyler besleyin benim eskiden aynı boyutlarda bir akvaryumum vardı ve molly, platy türü balıklar besliyordum.Bana sorarsanız lepistesler çok hassas balıklardır.Bakımları kolay sayılmaz özellikle büyük kuyruklu erkekler.Akvaryumunuza vatoz, çöpçü, birkaç molly ve birkaç platy alırsanız zevkle ve uzun ömürlü besleyebilirsiniz.
Bende molly ve platy almayı düsündüm fakat birazda degisik türler beslemek istiyorumBu yüzden size soruyorum.Peki papgan balıgını beslesem desem ne dersiniz?
Selman Bey merhaba;
Gözde Hanım buraya bir konu açmış konuda aldığı balıkların neden yaşamadığı buraya kadar hemfikirmiyiz?
Şimdi gelelim Gözde hanımın 30 lt akvaryumuna sizce Gözde hanım bu ebatta bir akvaryumda nekadar sağlıklı balık besleyebilir?yada şöyle sorayım Deniz Şişman'la,Gözde Hanımı balık yetiştirme veya üretme konusunda aynı katogoridemi görüyorsunuz?ben 30 lt akvaryumda balık yetiştirilmez tezimi sonuna kadar savunuyorum,çünkü ben bu canlıları seviyorum ve onları doğal ortamlarına en yakın koşullarda yetiştirmek konusunda çokkk ısrarlıyım,ayrıca Gözde hanım yaşatamadığı balıklara verdiği parayla biraz daha büyük akvaryum alabilirdi görüşündeyim.
Isıtıcı konusunda sorduğum sorunun bence hiçbir sakıncası yok farkındaysanız Ağustos ayındayız ve sıcaklık gölgede 40 dereceye cıkıyor bu havada ısıtıcı kullanmak doğrumu?bence gereksiz,26-27 dereceye sabitlemek ısıyı düşürmez,yapılması gereken akvaryum ısısını sürekli kontrol ederek ısının fazla yükselmesini engellemektir.Böylesine bilinçsiz bir hobiciyyi aydınlatmak için elimizden geleni yapmak yerine gereksiz tartışmalar doğurmak yanlış olur,Selman Bey Watt,Volt olayı sizce çok önemli bir konumu?
Selman Bey madem biz insanları yanlış bilgilendiriyoruz bırakalım siz devam edin belki sizden birşeyler öğrenebiliriz,yada siz biraz sakinleşin çünkü çok gerginsiniz.Saygılar,sevgiler...