Oranda Japon
Öncelikle forumu epeydir takip ettiğimi bildirmek isterim ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum.Umarım bende sizlerden faydalanarak güzel ve sağlıklı balıklar besleyeceğim.Sizlere bir kaç sorum olacak;
1-) Sağlıklı Oranda Japonlar (Halk arasında sanırım BEBEKYÜZ adı ile anılıyor) almak istiyorum Ankara'da ikamet ediyorum fakat bulamıyorum birçok akvaryumcuda.Bu tür balıkları bulabileceğim ve sağlıklı olacabileceğini düşündüğünüz Ankara'da bir yer bilen arkadaşların önerilerini bekliyorum.
2-) Bir de bu balığı piyasa da aradığımda neredeyse bir çok yerde yok olan yerlerde de ya çok az sayıda yada çok pahalı bunun nedenini merak ediyorum.Örneğin 6-8 cm bir japon balığını (ryukin,koi,teleskop vb.gibi türleri) 3-5 ytl 'yi geçmeyecek fiyatlarda alabiliyorum ama iş oranda ya geldiğinde fiyatlar 8 cm lik oranda için 25-55 ytl gibi bir fiyat veriliyor devamlı.Bunun nedenini merak ediyorum.Bu konuda da bilgi sahibi olan arkadaşlardan konuyla ilgili bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tesadüfün böylesi! Bende bugün Oranda almak için dışarı çıkmayı planlıyordum, 1 haftadır arıyorum ama birtek Ulus balık halinde görebildim. En çok türleri orada var. (Kırmızı Oranda - Kırmızı Başlı Oranda - Siyah Oranda - Calico Oranda gibi...) Tabi söz konusu Ulus Hali olunca ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Ancak yinede denemek istiyorum orada 5-6 cm civarlarına 6-7 Ytl fiyat vermişlerdi ancak dediğiniz gibi büyükleri çok pahalı. Bunun nedeni ise Orandaların daha hassas türler olması ve büyütürken en çok kayıp verilen türlerden olmasından kaynaklanıyor, tabi bir de tutulunca pahalı olması kaçınılmaz. En ucuz Ulus Halinden başka bir yer bende bilmiyorum, varsa bilen bende öğrenmek isterim.
Zaten yeterince araştırmıştım; Aslında konu Ulus Hali olunca tek bir fiyat olması mümkün değil. Bildiğiniz gibi orada rekabet var, yavruları orada duruma göre 5-7,5 Ytl arasında alabilirisiniz. 8-10 cm'liklerin fiyatları 22,5-17,5 Ytl arasında değisiyor, ancak birkaç tane alırsanız 15 Ytl'den almak mümkün. Damızlık erişkin olanları ise tutturabilirlerse 50 Ytl'ye bile satarlar. Bu birazda kaç adet alacağınızla ve piyasayı bilip bilmediğinizle alakalı. Sıkı pazarlıkçıysanız fiyatlarda oynama yaptırabilmeniz mümkün.
Sanırım bu fiyat iyi tabii pazarlıkla bu fiyatı 5-6 ytl'ye çekmeye çalış eğer adetli alırsan fiyat düşer.