Ötenazi uygulaması
İlk oy kullanan olarak,Allah'ın işine karışılması taraftarı değilim..Yani herşey yapılmalı ve beklenmeli..Yaşar-Ölür..Ama asla ölüceği kesinleşmez..Yaradana bırakılır..Kişisel görüşüm budur..
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim şuana kadar iki tane balığım öldü. (iki aydır akvaryumum var) İkisinin de kesin öleceği belliydi ve onların can çekişmelerine bakmaya tahammül edemiyordum. Hatta bu forumda sormayı düşündüm, 'onları sudan alıp da bu eziyete son vereyim mi' diye. Ama gerçekten buna da insanın vicdanı müsaade etmiyor ve 'belki' diye bir ümitle bekliyor insan...
Ardından 1 hafta içerisinde yoğunbakımdan normal odaya çıktım.1 ayda da eve taburcu oldum.
Hastanede bir ilki gerçekleştirdim.Yani kesinleşmişte olsa öldürmek bence yalnış!
saygılar...
Bende can çekişse bile öldürmeyenlerdenim.Can çekişen bir astronotumu kurtardım hala yaşıyor çokta sağlıklı.
Ertuğ Bey çok üzücü bir durum geçmiş olsun...
Saygılar.
Beğenenler: [T]164334,kutay3757[/T]
Otenazi , insanın kendi iradesi ile , kendi olümüne karar vermesi ve fiziksel olarak bunu yerine getirebilecek durumda olmadıgı durumlarda başkasından ölümüne yardım etmesini talep etmesidir. Bagzı ülkelerde halen yasal olarak uygulanmaktadır , ancak iyileşmeyecek ve yaşam kalitesini son derece bozan kronik bir hastalıgının olması ve bu kararı almaya farik ve mümeyyiz olması ( bilincinin ve ruh saglıgının bu kararı almaya muktedir olması ) durumunda mahkeme kararıyla ehil bir yardımcı atanarak yerine getirilir .
Balıkların iradesi olup olmadıgı tartışmalı olmakla birlikte burada kararı balıklar degil sahibi vermektedir , benim görüşüm tüm yaşam hakkına saygılı olmaktır , tedavisi için gereken yapılır , ölürse üzülünür yaşarsa sevinilir.
Hayvanlar eğer acı çekiyorsa ve gerçekten iyileşmeyecek halde ise ötenazi yapılabilir.Ancak televizyonlarda gördüğümüz bacağı kırılan ata 150-200 kurşun sıkarak öldürme şeklinde değil , veteriner hekim kontrolünde olmalıdır.
İnsan ve hayvan canı aynı kefeye konulmamalıdır.Allah hayvanları insanların yararı ve kullanması için yaratmıştır.İnsan ile hayvan ötenazisi aynı şey kesinlikle değildir.
Kesin öleceğini bilmek nasıl oluyor bilmiyorum ama eğer birisi balığın kesin öleceğini biliyorsa tabiki acı çektirmeden öldürmek daha mantıklıdır.
Ama ben kesinlikle yapmam,çünkü bir balığın kesin öleceğini bilecek kadar çok bilgim yok.