Overflow Sump Sistemi Hakkında
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben de kaç gündür boru sistemini kurmaya çalışıyorum ama olmadı maalesef. Düşündüğümden daha zormuş. sifonlama ayrı bir dert, kafa motorunun debisi, overflow dan inen suyun debisi vs. zor işmiş.
imla eksiklerim affola telefondan takip ediyorum aksamlari iyibir dizustu buluncaya kadar (:
Burak Bey,
Ben de overflow yapmayı düşünüyorum ve Subuask nikli arkadaşın yaptığı modeli örnek alacaktım ki siz dahil herkes su akış debisinden şikayet ettiğini gördüm.İnternette araştırma yaptığımda galiba bu sorunun çözümünü bulmuşlar.
http://www.ultimatereef.net/forums/showthread.php?t=367635
Bu dizaynı incelerseniz yaptığınız sistemden 2 fark var.Biri T kısmı oldukça aşağıda ve diğeri ise akvaryum içindeki emiş yapan boruyu altı kapalı şeffaf bir boru içine sokuyor ve o boru içindeki suyu çektiriyor.Böylece şeffaf boru içindeki su T seviyesine inince duruyor şeffaf boru içinden suyu çektiği için akvaryumu boşaltmıyor.Diğer önemli madde ise arkadaşın dediğine göre T ne kadar aşağıda olursa debi o kadar artıyormuş.Sizin yada Subuask nickli arkadaşın sisteminde su seviyesini T belirlediği için akvaryumdan gelen su az oluyor.
Konuyu takip ettim ancak overflowla alakalı benim kafamdaki sorun çözülmedi.Ekstra bir konu açmaktansa buradan devam edeyim dedim.Kullanmakta olduğum akvaryum 300 lt ve 8mm camdan.Sump sistemi kurmak için delik yok ve buralarda bu işi yapabilecek bir camcı da yok.Dolayısıyla çareyi overflowda arıyorum.
Konuyu takip ettim ancak overflowla alakalı benim kafamdaki sorun çözülmedi.Ekstra bir konu açmaktansa buradan devam edeyim dedim.Kullanmakta olduğum akvaryum 300 lt ve 8mm camdan.Sump sistemi kurmak için delik yok ve buralarda bu işi yapabilecek bir camcı da yok.Dolayısıyla çareyi overflowda arıyorum.