Özel Yaptırdığım Akvaryumum GELDİ...Resim
[QUOTE=stranger]Ben böyle enteresan birşey görmedim.O kuşak filan değil.Yanlamasına yapıştırılmış cam parçaları.Kuşak akvaryum camlarını birbirine tutan parçadır.O boyutlarda akvaryuma kuşak gerekmediği gibi gereksede kuşaklar iki yakın kenarı birbirine bağlamalı.[/QUOTE]
+1
Arkadaşım akvaryumun hayırlı olsun. Üstdekilerin hiçbir fonksyonu yok! ancak üzerine birşey koyarsan ağırlığı yettiğince taşır. Altdaki kuşaklarda sadece ön ve arka camlara destek sağlamakda. Bence arkadaşım sen akvaryumu doldurmadan, git camcıya ve hem üste hemde alta yan camlara birer kuşak daha attır ki kuşak amacına ulaşsın. Ve altdaki kuşaklara atarken cama ''0'' gelsin öyle arada 1 cm bırakılarak kuşak atılmaz. Camcını değiştirmelisin. Ya ilk akvaryum tecrübesi yada senin işi biraz salladı.
Doğacak bir yanlış anlaşılmayı düzeltiyim. Sen kuşak atılmasını bu şekilde tarif ettiysen camcıya sözüm yok. Ama bu şekilde kuşak atılmaz. Ayrıca camlara 4 köşe rodaj yaptırsaydın, üstdeki kuşaklarada gerek kalmazdı.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üst kuşaklardaki kenarlardaki açıklık iyi.Orası filtre borularının girmesi için kullanılır.Ancak o kuşakları birbirine bağlamalısınız.Yoksa bi anlamı yok onların öyle durmasının.
Üst kuşaklardaki kenarlardaki açıklık iyi.Orası filtre borularının girmesi için kullanılır.Ancak o kuşakları birbirine bağlamalısınız.Yoksa bi anlamı yok onların öyle durmasının.
[/QUOTE]
Hem açık kalması iyi olup hemde açık kalması anlamsız nasıl oluyor
8mm'lik camdan yapılmış ise yapıştırma sağlam olursa bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Sızdırmazlık testi amacı ile de seviye seviye dolduracağınız su akvaryumunuzun sağlamlığından emin olmanız açısından faydalı olacaktır.
Hem tam doldurduktan sonra suyunu atarsınız, camdaki istenmeyen maddeleri temizlemiş olursunuz.
Ben bu şekilde tamamen camdan yapılmış tankı tam sınırına kadar suyla doldurmaktan zevk alırım. Ne çerçeve, ne arka fon, ne de kapak olacak şekilde.
Sanki bir su yatağını kesip odaya taşımış gibi hissediyorum.
Japonya'dan bir akvaristin resmini koyarak değişik fikir için katkıda bulunmak istiyorum:
Umarım yeni tankınız sizi hayal kırıklığına uğratmaz.
İyi beslemeler,
Öncelikle bir hata yapmışım, alan atalet momenti yazmalıydım. Kusura bakmayın. Bunun dışında konuya ne kadar vakıfsınız bilmiyorum.
En basitinden şu örneği vereyim. Plastik bir cetveli, geniş yüzeyi yere paralel olarak tutup, yere dik uygulanacak küçük bir kuvvetle bastırırsanız büyük bir sehim yaratırsınız.
Geniş yüzeyi yer düzlemine dik tutup, keskin kenarından yere aynı dik kuvveti uyguladığınızda ise elde edeceğiniz sehim sıfıra yakındır.
Tabiki bu alan atalet momentinin değil sonucunun açıklamasıdır. Basıncın ön camlara yer düzlemine dik değil, paralel etki ettiğini de unutmayın.
İnşaat yada makine mühendisiyseniz yada en azından bir şekilde mukavemet dersi aldıysanız olayı daha bilimsel bir şekilde tartışabiliriz.
[/QUOTE]
En basitinden şu örneği vereyim. Plastik bir cetveli, geniş yüzeyi yere paralel olarak tutup, yere dik uygulanacak küçük bir kuvvetle bastırırsanız büyük bir sehim yaratırsınız.
Geniş yüzeyi yer düzlemine dik tutup, keskin kenarından yere aynı dik kuvveti uyguladığınızda ise elde edeceğiniz sehim sıfıra yakındır.
[/QUOTE]
Bu açıklamanız yeterince açık olmuştur. Bunu en başta camın esnemesini önleyecektir deseydeniz bende dahil çoğu kimse anlardı. Eee herkez makina mühendisliği okumuyor
Saygılar.
Saygilarla...
Bir tek sorun var akvaryumunuzda o üst tarafa bir bağlantı oluşturun,kuşakları birbirine bağlayın.Ortadan tabiki kuşak camından değil akvaryum canımdan yapıştırılcak.Bunu siz bile yapabilirsiniz.Geri kalan yerler zaten hortum için kısa bırakılmış.Hiç bir sorun yok