Özürlü kaplumbağa
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2007 22:32
Arkadaşlar bugün eminönüne gittim ve kaplumbağalara bakıyordum. Bir kaplumbağa dikkatimi çekti, durumu içleri acısıydı sanırım doğuştan öyleydi. Resmini çektim fakat hem telefonum eski olduğundan hemde adamlara çaktırmadan resimlerini çektiğimden net çıkmadı Kafasının ustunde çok büyük bir şişlik var ve bu şişlik gözlerinin olması gereken yerden başlıyor kafasının üst tarafını kaplıyor. Hayvan açlıktan çok zayıflamıştı. Önüne koydukları yemi göremiyor çünkü. Acıdım sizlerle paylaşayım dedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2007 22:45
Gerçekten çok üzüldüm. Kaplumbağalar hakkında birşey bilmem. Fakat bu hayvanın görme duyusu organı yoksa koklama duyusu organı gelişmiş olması gerekli.Doğuştan beri böyle olupta yemleri göremeseydi şimdiye kadar ölürdü gibime geliyor. sudamlası 2007-06-15 22:45:25
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2007 22:58
Kaplumbağaların işitme yetenekleri çok gelişmiş değildir fakat koku hakkında bir şey diyemiyeceğim. Kapta okadar çok kaplumbağa vardıki bu hayvancağızın yemi bulana kadar kaptaki tüm yemlerin biteceğine eminim.
Valla tedavisi oldugunu sanmıyorum, tedavisi olsa bile kim uğraşırki açıkçası Ben bilsem bir çaresi olduğunu alıp getircektim eve ama bu hayvanı yaşatmanında pek anlamı yok çünkü ömür boyu acı çekecek.
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2007 22:40
Bence beyninde olan bi tümör olabilir arkadaşlar.Hayvanlarda olurmu demeyin ben ziraat mühendisiyim ve bitkilerde bile gal ve tümörlere rastlanabildiğine göre olabilir. Peki sormadınızmı bu hayvan neden böyle diye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2007 22:50
Dediğim gibi adam fotoğraf çektiğimi görse beni yaka paça atardı oradan Adama sorsam anlayacağını hiç sanmam, bu forumdaki arkadaşlarımız tam olarak ne olduğunu bilmiyorsa PET SHOP hiç bilmez. Hepimiz onların işlerinde ne kadar usta olduklarını biliyoruz
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2007 23:01
Arkadaşlar çok net göremedim ama bir travmaya bağlı oluşan ödem olabilir. Diğer kaplumbağalarla kavga ettiyse yada bir yerden düştüyse oluşabilir. Umarım fark ederler. Ama etselerde çok insaflı birisi değilse sallamaz bence. Ölüme terk eder hayvanı. Yazık.