paludaryum için mucit aranıyor...
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2008 21:35
Arkadaşlar paludaryum yada terraryum kurmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki resimdeki gibi bir su püskürtme sistemi kurmalıyım. Bu camsillerdeki fıskiye gibi suyu toz gibi püskürtmeli. Fakat kendim çok denemeler yapsamda istediğim performansı alamadım.
Denemelerim:
1- Kuvvettli iç filtre ile denedim hiç istediğim bsıncı vermedi.
2- Arabaların sileceklerine su püskürten santrafiş motoru kullandım çok güzel basınç yapıyor. Fakat suyu toz gibi atma mevzusunda yetersiz kalıyor.Artı kısa zaman sonra motor yanıyor.
3- Santrafiş ile hava motorunu birleştirdim. dedmki havala karışık olursa belki biraz daha iyi olur toz halini alır ama olmadı.
Bu fikir için bana yardım edebilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Eğer olursa yada benim düşüncemdeki alet, zaten satılıyorsa bir yerde, çok güzel olur. Akvaryum bitkilerinin çoğunu su üstünde yetiştirmek istiyorum. Bilassa moss, riccia , su mercimegi, anubias sarmaşık türleri gibi değişik bir paludaryum düşünyorum.
Denemelerim:
1- Kuvvettli iç filtre ile denedim hiç istediğim bsıncı vermedi.
2- Arabaların sileceklerine su püskürten santrafiş motoru kullandım çok güzel basınç yapıyor. Fakat suyu toz gibi atma mevzusunda yetersiz kalıyor.Artı kısa zaman sonra motor yanıyor.
3- Santrafiş ile hava motorunu birleştirdim. dedmki havala karışık olursa belki biraz daha iyi olur toz halini alır ama olmadı.
Bu fikir için bana yardım edebilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Eğer olursa yada benim düşüncemdeki alet, zaten satılıyorsa bir yerde, çok güzel olur. Akvaryum bitkilerinin çoğunu su üstünde yetiştirmek istiyorum. Bilassa moss, riccia , su mercimegi, anubias sarmaşık türleri gibi değişik bir paludaryum düşünyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2008 22:49
Aslında suyu dediğiniz gibi püskürten bir şey biliyorum.Alet elma bahçelerini ilaçlamak için kullanılıyor. Kısacası traktörün arkasına takılan ilaç makınasının tabancası. Tabanca basıncı ne olursa olsaun suyu toz gibi yapıyor. Yalnız, bu ilaç makinasının tabancaları 50 cm civarında. Ziraat malzemeleri satan bir dükkana gidip konuyu anlattığında sorun bence çözülür.
JaCobSEn__ 2008-05-08 08:04:53
Forum kuralları 5.madde:
Türkçeye önem veriyoruz.
Lütfen, mesajlarınızda yazım ve noktalama kurallarına dikkat ediniz.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2008 22:58
Reklam olmasın ama Konya Şeker'in ürettiği damla sulama işinizi görebilir. Büyük marketlerde balık reyonlarındada kullanılıyor balıkların nemli kalmasını sağlıyor boru satan yerlerde(büyük yapi marketleri genellikle) bulabilirsiniz.Fakat kafa motoruyla denediğinizde kafa motoru yanabilir.Bunu da priz timerları ile çözebilirsiniz. Alpay A. 2008-04-27 23:00:24
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2008 02:11
Bilgileriniz için sağolun. Fakat atladığımız bir nokta var. Elektrik olayıda tasarruflu olması lazım. Yani saatte 50 w üzerinde bir elektrik harcarsam zaten bu sistemi kurabiliyorum.
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2008 10:20
Şenol kardeşim sanırım biz bu sistemi yine o ziraatçıda gördüğümüz sistem ile yapacağız. Tabi biraz daha geliştirerek, pompayı elle değilde otomatik yapacağız.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2008 13:57
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2008 21:13
[QUOTE=ethnic]
Arabalarda cam kirlendiği zaman, çamur vs. olduğunda camı temizlemek için kullanılan püskürtme motoru olur sanırım. ..
[/QUOTE] Bunu denedik ama motor yetersiz ve uzun vadede bozulduğunu gördük
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2008 00:00
Sudan etkilenmeyecek pervaneli bir motorla bunu yapabilirsiniz. Alttan motorun bastığı suyu bir hortumla üstte bulunan pervaneli motorun kanatlarına doğru verirseniz pervane istediğiniz şekilde suyu dağıtacaktır ama sudan etkilenmeyecek bir motor ne olabilir derseniz şu an aklıma gelen birşey yok.
Bu şekilde suyu dağıtsanız bile üst kısımda cama gelen su damlaları görüntüyü bozacaktır.
byMaSTeR 2008-04-29 00:01:37
Bu şekilde suyu dağıtsanız bile üst kısımda cama gelen su damlaları görüntüyü bozacaktır.
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2008 01:02
Arkadaşım, istediğin şekilde değil ama piyasada soğuk buhar yapan havayı nemlendiren özel aletler var, fiyatı 40 ytl civarı biraz pahalı ama oldukça kullanışlı bir ürün.Yüksek derecede nem isteyen bitki ve canlılar için kullanılabilir.
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2008 02:15
Camsillerin spreylerine 50 kw lık bir kafa motoru yeterli gelebilir diye düşünüyorum. Bir deneyin isterseniz. Eğer yeterli gelmezse ikinci fikrim arabaların enjeksiyon sistemi gibi hava hortumunun ortasına kılcal bir boruyla su verirseniz havanın tazigi suyu atomize edebilir.Bitkiler icin gerekli nemi elde edebilirsin. JaCobSEn__ 2008-05-08 08:06:14
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2008 02:53
Halı yıkama makinelerinin su püskürtme ucunu söküp kullana bilirsiniz.Onlar suyu camsil fiskiyesi gibi fışkırtıyor.İnce ve yoğun, olmakla birlikte yine halıyama makinesinin su pompasını kullana bilirsiniz.Maliyeti çok değil en fazla 20 ytl tutsun.Kolay gelsin.
leuprechaun 2008-05-08 02:53:57
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2008 05:58
Senol Bey,
Bu su puskurtme sistemi oldukca zahmetli bir konu. Su ustunde yetistirmek istediginiz bitkiler icin 90% uzeri nemlilik yeterli olacaktir. Bu nemliligi saglamaniz icin en basta tankin ustu kapali olmalidir ki bunu cam veya akrilik ile yapabilirsiniz. Akriligi tavsiye etmem cunku belli bir sureden sonra kalinligi ne olursa olsun bel veriyor. Ve yine nemlilik icin basit bir aparati kendiniz yapabilirsiniz ihtiyaciniz olan tek sey hava hortumu, pet sise, hava tasi ve hava motoru. Oncelikle sisenin kapagina ve yan alt kismina hava hortumunun sigacagi birer delik aciyoruz ve hava hortumlarini bu deliklere yerlestirip sabitliyoruz. Daha sonra yan alt kisima monte ettigimiz hava hortumuna hava motorunu bagliyoruz ve sisenin kapagina monte ettigimiz hava hortumunun diger ucuna hava tasini baglayip siseye ustten 4 parmak boyunda bosluk kalacak sekilde su dolduruyoruz. Hava motorunu calistirdiktan sonra, hava tasini paludaryumun kuru kisminda herhangi bir yere koyarsaniz gun boyunca yeteri kadar nem uretir.
Sevgiler
Bu su puskurtme sistemi oldukca zahmetli bir konu. Su ustunde yetistirmek istediginiz bitkiler icin 90% uzeri nemlilik yeterli olacaktir. Bu nemliligi saglamaniz icin en basta tankin ustu kapali olmalidir ki bunu cam veya akrilik ile yapabilirsiniz. Akriligi tavsiye etmem cunku belli bir sureden sonra kalinligi ne olursa olsun bel veriyor. Ve yine nemlilik icin basit bir aparati kendiniz yapabilirsiniz ihtiyaciniz olan tek sey hava hortumu, pet sise, hava tasi ve hava motoru. Oncelikle sisenin kapagina ve yan alt kismina hava hortumunun sigacagi birer delik aciyoruz ve hava hortumlarini bu deliklere yerlestirip sabitliyoruz. Daha sonra yan alt kisima monte ettigimiz hava hortumuna hava motorunu bagliyoruz ve sisenin kapagina monte ettigimiz hava hortumunun diger ucuna hava tasini baglayip siseye ustten 4 parmak boyunda bosluk kalacak sekilde su dolduruyoruz. Hava motorunu calistirdiktan sonra, hava tasini paludaryumun kuru kisminda herhangi bir yere koyarsaniz gun boyunca yeteri kadar nem uretir.
Sevgiler
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2008 11:20
Arkadaşım,Çanakkale'de varmı bilmiyorum koçtaş, tekzen vs büyük yapı marketlerde İstanbul'da arkadaşın varsa sana alıp yollayabilecekse eğer,Tahtakalede şark handa alt kattaki esnaflarda muhtelif çeşitlerini gördüm.Fiyatlarıda 30-35 arasında idi yanında aksesuarlarıda var.Aletin adı sis yapıcıdır.