Papağanlarımın Kumu Altüst Edişi

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2007 01:26
 Merhaba arkadaşlar 3,4 gün önce bahsettiğim balıklarımı tamamladım (astronotlarım,pengasuslarım,kerevitim ve vatozlarım dışında) , arkadaşlar gayet güzel geçiniyorlar Smile , tabiyki ileride daha çok büyünce problemler olacaktır. (Uyumsuzluk olduğu anda en son çare,balıkları akvaryumcumla takas yapmakUnhappy)

Papağanlarımın ikiside 15-17 cm civarı ve ikiside erkek.  Bunlar erkek ama sanki yuva yapıyorlar,akvaryumun kumlarını alt üst ettiler Big%20smile  Hep kumlarla oynuyorlar,bozuyorlar,değiştiriyorlar akvaryumun tabanındaki cam gözükecek neredeyse, beni görünce ise hemen yem vereceğimi sanıp yukarı çıkıyorlar keratalar,çocuk gibiler. Big%20smile 

Kumu kazması normal midir ? Yada biri erkek biri dişi mi ki yuva yapmaya çalışıyorlar ? Big%20smile  (Akvaryumcum sanırsam ikiside erkek demişti,olmazsa cinsiyet belirleme bölümüne soru olarak yöneltirim)

arasad2007-06-21 01:27:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2007 01:39

Papaganlarda cinsiyet ayrımı yapmak cok zor .

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2007 01:45
 O zaman kumu kazmaların sebebi d ve e olması mı,yavrulayacak mıdır dersiniz ? Big%20smile  (Ama yumurtalar boş çıkıyor biliyorum Unhappy)

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2007 15:03
?

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
İl: Antalya
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2007 15:24
   Aras bey,
   Papağanlar kumla oynamayı çok seven balıklardır.Bu gayet normal.Siz ne kadar akvaryumunuzun kumunu düzenleseniz bile ,onlar yeniden bozacaklardır.Kendilerine göre şekil oluştururlar merak etmeyin. Çok güzel balıklar fakat maalesef üreyemiyorlar.Aynı cins almış olmanız bence isabetli bir karar.Yumurta bırakma dönemlerinde çok agresif olmalarından dolayı ,sorunlar yaşayabilirdiniz.
   Saygılar.

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2007 16:09
 Aynı cins olup olmadığını bilmiyorum malesef Big%20smile , ikiside kumları bozuyorlar ve şuanda dipteki cam gözüküyor Big%20smile

Video koyacağım,sizden cinsiyetlerini öğrenip ve kumu nasıl kazdıklarını göstericektim fakat bluetoot'da ki problemi çözünce koyacağım. Confused
arasad2007-06-21 16:09:36

R3B3LÇevrim Dışı

İl: Eskisehir
R3B3LÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2007 16:15
bende papağan besledim ve aynı şey bendede oldu  ARAS bey ama sadece oyun amaçlı yaptıkları siz kendi hallerine brakın camı görene kadar kazarlar :) bide çok akıllı balıklardır sahibini çok iyi tanır hele bide elinize alışırlarsa sevmenize bile izin verirler (benimki parmaklarımın arasında gezmeyi çok seviodu kereta ama artık yok :( çünki akvaryumu sahiplenmişti verdim) herneyse bence cok gusel bı karma akvaryum oluşmuş sağlıklı yaşarlar inşallah hepsi... R3B3L2007-06-21 16:16:14

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 21:03
 Merhaba Okan bey , haklısınız insan o kadar alıştığı balığı nasıl verebilir , üzüldüm açıkçası.

Bugün kumu ilk defa düzelttim bir daha bozarlarsa düzeltmeyeceğim , bırakayım kazsınlar. Big%20smile  Sanırsam bunlar kesin eşler,yanlarından herkesi kovuyorlar.Big%20smile  Birde baya sinirlendiler akvaryumun kumunu düzeltirken , sert bir şekilde kumu düzelttiğim çubuğa vuruyorlardı. ConfusedBig%20smile

(Dün mesaj gönderdim fakat tam o anda kablo tv gitti,mesaj gitmemiş Confused)

neo utkuÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Ankara
neo utkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 13:11
Aras Bey papağanlarınızın bir erkek biri dişi olsa bile yavrulayamazlar.Çünkü papağanların erkekleri kısırdır.Kum kazma meselesine gelince gerçekten amerikan cichledler kum kazmayı çok seviyorlar.Benim akvaryumumda sol taraftaki bütün kumlar sağ tarafa geçtiThumbs%20Up.Canları nasıl istiyorsa öyle yapsınlar,karışmıyorum.Sizde her seferinde düzelterek kendinizi yormayın.
SAYGILAR...

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 20:29
 Biliyorum malesef erkek papağanlar kısır Disapprove  Artık kumu kazmıyorlar , kazsalarda artık dokunmayacağım , tabi cam gözükürse bilemem Big%20smile