Parazit Tartışması?
Bu "En faydalı Tartışmalar" bölümünü gördükten sonra şöyle bir konu başlığı açmaya çalıştım ama sanırım üyeler açamıyor.
Hep iç parazit-dış parazit sıkıntıları var. Sonuç ya sürtünme ya da ..her neyse... .
Bu gibi problemler başımıza geldiğinde hep çözüm arıyoruz. Bence bu probleme çözüm bulma yolunu tartışmanın yanında," nasıl engel olabiliriz" 'in tartışılması da çok verimli olur.
Kısaca; İç parazit neden kaynaklanır, dış parazit neden kaynaklanır. ?
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben aşağı yukarı şunu söyleyebilirim, ayrıntıya inmeden; Dış parazit su şartlarıyla ilgili, İç parazit beslenmeyle ilgili. Gerçekten sadece böyle mi?
Kalitesiz ve yetersiz yemleme, akvaryum su değişimlerinin uygun ve zamanında yapılmayışı, kontrolsüz ve hasta balık eklenmesi ,teknik donanımın yetersiz oluşu gibi sebebler sayılabilir.
Saygılar.
Ben aşağı yukarı şunu söyleyebilirim, ayrıntıya inmeden; Dış parazit su şartlarıyla ilgili, İç parazit beslenmeyle ilgili. Gerçekten sadece böyle mi?
[/QUOTE]
=>Sadece bu sebeblere bağlamamak gerekir.Dış parazitte,iç parazitte sadece görüldüğü alan olarak isimlendirilmiştir.Yemleme,vitamin eksikliği,su koşulları,su alkaliği genel olarak her iki rahatsızlığada sebebiyet vermektedir.Bu yüzden rutin işlemleri yapmalı,kaliteli malzemeleri kullanmalıyız.
Saygılar..