Paslı cichlid severlere
Paslı cichlid yada diğer adıyla kırmızı prenses severlere güzel bir haberim var. Bugün anladım ki bu balıklar 5 aylıkken yavru verebiliyorlar.
Geçen sene eylül ayında 2-3 cm iken aldığım kırmızı prenseslerimden aralık ayında ilk yavrularımı almıştım. Ve bu balıkları da damızlığa çekmiştim. Bugün sabah baktığımda dişilerden birinin ağzı doluydu...
Yavru almak konusunda sabırsızlanan tüm arkadaşlara tavsiye ederim... En kısa sürede fotoğraflarını da ekleyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
benimde 2 dişi 1 erkek paslı var bugun baktığımda ağzının dolu olduğunu gördüm ve benim ilk yavru verecek balığım bu ne yapmalıyım acaba ayırmalımıyım yoksa beklemeliyim akvaryum içinde çok hareketli bir balık olduğu için yakalamasıda çok zor
slm
paslı prensesin dişi erkek oranı nedir peki.bende 1 tane var dişimi erkekmi onu anlayamadım daha.anlaması çok zor.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Adem bey hayırlı olsun. Benim size tavsiyem eğer kusturmayacaksanız balığı ayrı bir akvaryuma alın. Eğer kusturacaksanız 10. günü tavsiye ederim.
Yahya bey sizin sorunuza gelince diğer malawi mbunalarında olduğu gibi 1 erkek 6-7 dişiye yeter. Ancak ben genel olarak tanklarıma 2. bir erkek daha koyarım ki biraz gerginlik olsun. Böylece erkeklerden birinin kısır olma ihtimalinde yumurtaların döllenmemesine engel de olurum.
Erkeklerin kafa yapısı daha künttür. Yani alın dudak arasındaki açı daha diktir. Dişilerde ise kafa yapısı daha küçük ve dudak alın arasındaki açı daha eğimlidir. http://www.malawimayhem.com/profile_show.php?id=196 bu adreste her iki cinsin fotoğraflarını gördüğünüzde demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.