Pembe Yumurtalar
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 12:02
Herkeze merhaba, daha önce kimsenin başına geldimi bilmiyorum ama bir kaç gün önce mavi prenses dişimi kusturuken ortaya çıkan görüntü beni bir hayli hayrete düşürdü. Balığın ağzından çıkan 22 adet yumurtanın, 8 tanesi hariç hepsi bildiğimiz pembe çıktı :S diğer 8 tanesi ise normal renklerinde, yumurtaları kısa süreli bir şaşkınlıktan sonra kuluçkaya koydum.
Yumurtaları daha tam olgunlaşmadan (3 günlüken) kusturmak zorunda kaldığım için yumurtaların bir çoğu şimdiden telef oldu, malesef diğerleride pek kalıcı değil gibi, benim merak ettiğim daha önce kimsenin başına böyle bir durum geldimi ? Nedeni ne olabilir ? Sizce yavrular çıksaydı nasıl birşeye benzerlerdi ?
Fotoğraflar
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 20:33
Tanka veya balıklara herhangi bir kimyasal uygulanmamıştır. Bu arada yumurtalardan sadece iki tanesi sağlam kalmış onlarda normal renkli olanlardan.
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 01:19
[QUOTE=mmert]
Bildiğim kadarı ile kırmızı renkli yumurtalar döllenmemiş olan yumurtalar.O yumurtalardan yavru da çıkmayacaktır.
[/QUOTE]Murat bey, döllenmeiş yumurtalar açık sarı renkte olurlar.
O dönemlede elime yeni bir markanın numune yemlerinden geçmişti, bir süre kullandım fakat suyu aşırı boyadığını fark edince hemen kestim ama kısa sürede suyun rengini kırmızılaştırmıştı zaten, bu durumu sera discusunda suyu boyamasından ve bu gibi bir sorunla daha önce karşılaşmamamdan yola çıkarak, çok fazla ihtimal dahilinde tumamıştım, fakat yaptığım ufak bir araştırmada bazı benzeri yemlerin bu gibi sonuçlara neden olduğunu okuduktan sonra benimde sorunumun o numune yemden kaynaklandığı kanaatine vardım. Şimdi herzamanki diyetlerimi uyguluyorum ve balıklarımın yumurtaları olması gereken renkteler.
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 23:57
[QUOTE=eozgumus]3 günlükken nedne kusdurdunuz[/QUOTE]
Balık göz mantarı olmuştu, o yüzden tedavi edebilmem için erken kusturmak durumunda kaldım.