pengasus-canlıdoğuran
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2008 18:08
Arkadaşlar merhaba,
Bugün amcam bana akvaryumunda çok fazla balık olduğunu ve 2 pengasusunu alıp alamayacağımı sordu. Ben o balıkları almak istiyorum ancak benim canlıdoğuran tankım ve içinde oldukça fazla lepistes,moly ve platy yavrusu var. normalde pengasuslar bu türlerle yaşayabilir diye biliyorum, peki yavrulara bir zararı olur mu? Yavruları yiyebilirler mi? (yavrular yaklaşık 1 aylık)
Teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2008 18:13
Yavrulara zararı olur ama diğer balıklarla yaşarlar.Lakin,akvaryumda fazla hereketlilik yaptıkları için diğer balıkları strese sokarlar.
Bence amcanızın akvaryumu o kadar doluysa alın.Siz bilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2008 17:32
BENCE ALMAYIN EMRE BEY BENİM DE PENGASUS KÖPEK BALIKLARIM VARDI ANCAK CANLI DOĞURANLARLA BESLENMEZ ASLA!!!
VEDE AKVARYUMUNUZ BÜYÜK OLMALI YOKSA SİTRESE GİRERLER
NEDENİ İSE PENGASUS KÖPEK BALIKLARI ÇOK AKTİF OLDUKLARI İÇİN BÜYÜK AKVARYUM ALMANIZ LAZIM VE ÇOK HASSAS TIRLAR ÇOKÇABUK HASTALANA BİLİRLER ...
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2008 10:06
Pengasuslar çok güzel balıklardır ancak akvaryumunuz amcanızın akvaryumundan küçükse sakın almayın. Yada amcanızın akvaryumundan çok daha büyükse şunu bir düşünün '' pengasuslar akvaryum boyutunuza göre büyürler''
Siz akvaryumu büyüttükçe onlarda büyür.
Sonuç olarak çok güzel balıklardır.
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2008 10:48
ben canlı doğuranlar ile hem bir çift pengasus ve bir çiftte silveri 100*27*45 cm boyutundaki akvaryumumda besliyorum. Daha hiç bir canlıyı rahatsız ettiklerini görmedim. Üstelik pengasuslar görüntü itibariylede güzel balıklardır. Gerçi eşim onları hamsi diyerek seviyo ama
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2008 11:21
Bir çok Balık yasadıgı alan kadar büyür.Akvaryumunuz gayet yeterli ama sadece pengasuslar için :) 7 , 8 cm Betta olabilirmi sizce oluyomus elim kadar:) Tam bir canavar :)