PİKNİKTE BULDUĞUM AĞAÇ PARÇASI
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kaynatsanız iyi olur derim sonuçta ne ağacı olduğu belirsiz , çürüme veya suyun rengini bozması gibi durumlar söz konusu olabilir,bence kaynatın aksilik çıkmasın.Nasıl kaynatıcağınız konusunda pek pratik bir fikrim yok ama geniş yüksek bir kazanda ,ilk önce bir tarafını sonra ters çevirip (baş aşağı) diğer tarafı kaynatabilirsiniz.
Bende 2-3 sene önce sizin gibi bi kaç parça kökü bulup temizleyip dekoratif hale getirdim kaynatıp akvaryuma naklettim hala daha kullanıyorum.
kaynakmadaki çıkan kir toprak ve renge inanamayacaksınız kesinlikle kaynatmalısınız.
Saygılar.
Akvaryum içinde çok hoş olacağı kanaatindeyim. İnşallah salınım yapmaz. Salınım yaparsa bu kadar emek kaybolacak. İnşallah hiçbir sorun çıkmaz.
Arkadaşlar verdiğiniz öneriler için çok teşekkür ederim.
Olcay Bey iyiki size linki vermişim gerçekten büyük bir kazayı önlemişiz. Bence siz bu ikilemden çıkın ve bu ağaç parçasını mutlak bir şekilde kaynatın.Bülent Beyin dediği gibi bir varil bulabilirsiniz,hurdacılarda illaki işinizi görecek birşey bulursunuz , kuyu suyu doldurun altına 2 3 odun parçası atıp kaynatın boş bir alanda.Kaynatmadan böyle bir süre salınım yapmasını beklerseniz eminim bir süreden sonra bu salınım kesilecek gibi gelecektir size ama aslında sadece salınım yavaşlamış olacaktır.Bu sefer akvaryumunuza uzun vadede zarar verebilir.