pilli dip çekim tamir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar bu tarz dip süpürgesi kullananlar için ek bir bilgi vereyim. Bu ürün 3 V elektrikle stabil çalışıyor. Ancak ben bu aleti eski nokia cep telefonu adaptörü ile daha stabil çalıştırmayı başardım. Volt 0.7 daha fazla ve toplamda 3.7 V ile çalışıyor. 15 dk çalıştırdım motorunda hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ayrıyeten bazen suyun zorlamasından dolayı motorun devri düşüyor pilli kullanımda. Ama adaptör ile kullanırken öyle devir düşme sıkıntısı yok. Tek yapmanız gereken pil yuvasına göre sert bir parça bulmak ve adaptörün + ve - bağlantılarını ayırmak. Sert parça için ben lehim tüpünü kullanmıştım. Adaptörün + kablosunu lehim tüpünün içinden geçirip ucuna taktım ve lehim tüpünüde pil yuvasına koydum. - kablosunu da pil kapağındaki yaya bağladım. Yanlız kapağı kapatmak için kabloların olmaması gerek. Çözüm ise üstteki pil kapağını çıkarın. Dişlilerin bittiği yerden iki kablonun gireceği kadar bi delik açın ve kabloları sokun. Daha sonra lehim tüpüne gereken bağlantıları yapıp pil yuvasına takın. Ve artık süpürgeniz pilli değil adaptörlü. Kolay gelsin iyi hobiler...