Pipo filtre nasıl takılmalı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Düzenleme: Az önce akvaryuma baktığımda filtreden önce suda epey olan bitki artığı dışkı gibi yüzen pisliklerin yok olduğunu gördüm üstelik süngerlerde epey kirlemişti.
[QUOTE=ErdemAA]Dip çekimiyle desteklenirse temiz olur akvaryum,karidesleri içine kaçırmadanda yapmak için hortumun suyun boşaldığı kısmı elinle kaparsın çekim durur,bırakırsın çekmeye devam eder ben bu şekilde ufak balıkları çekmeden dip çekimi yapıyorum.Karideslerde zarar görmeden dikkatli gözlemleyerek olabilir kanısındayım.Hava hortumuyla yapıyorum dip çekimini her ne kadar bitkili akvaryumda dip çekimi yapılmaz densede bitkinin olmadığı kısımlarda biriken pislikleri çekmek durumunda kalıyorum.Kılıçkuyrukların dışkıları boylarından büyük oluyor (:[/QUOTE]
Dışkılarının o kadar uzun olması normal değil. Bitkisel, hayvansal karışık yem mi veriyorsunuz ? Fazla yemleme yapmayın.
Teşekkür Edenler: [T]238571,Akvarixx[/T]
[QUOTE=ErdemAA]Dip çekimiyle desteklenirse temiz olur akvaryum,karidesleri içine kaçırmadanda yapmak için hortumun suyun boşaldığı kısmı elinle kaparsın çekim durur,bırakırsın çekmeye devam eder ben bu şekilde ufak balıkları çekmeden dip çekimi yapıyorum.Karideslerde zarar görmeden dikkatli gözlemleyerek olabilir kanısındayım.Hava hortumuyla yapıyorum dip çekimini her ne kadar bitkili akvaryumda dip çekimi yapılmaz densede bitkinin olmadığı kısımlarda biriken pislikleri çekmek durumunda kalıyorum.Kılıçkuyrukların dışkıları boylarından büyük oluyor (:[/QUOTE]
Dışkılarının o kadar uzun olması normal değil. Bitkisel, hayvansal karışık yem mi veriyorsunuz ? Fazla yemleme yapmayın.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=yılmazbaş]50 litre.[/QUOTE]
Ben eskiden 80 lt lik canlı doğurgan akvaryumum da dış filtre olduğu halde her ihtimale karşı pipo filtrede kullanıyordum. Dış filtrenin emişine koyduğum sünger aşırı kirlenmiş filtre durma noktasına gelmişti. Fark etmediğim için kuyruk erimesi, mantardan dolayı balıkların bir kısmı telef oldu.
Aslında pipo filtrenin pek fazla etkisi yok. Yerinizde olsam yağmurlama aparatlı iç filtre alırdım. Pipo filtrede her ihtimale karşı yedekte dursun.
[QUOTE=yılmazbaş]Aylardır hiç filtre kullanmıyordum pipo filtre kullanmaya başlayalı birkaç saat oldu ve suyum gözle görülür şekilde temiz emişi fazla olmasa da bir şekilde süngere takılıyor parçalar. arıca net bir şekilde akvaryumumun diğer tarafında havada duran rafya o yana geldi filtrem ayrıca filtrem epey büyük ve çift taraflı emin misiniz yetmeyeceğine bana şuan çok iyi geldi.Ayrıca 50 litre tam hacim değil daha az olabilir kum faldna var sonuçta.[/QUOTE]
Ben resimdeki ürünü kullanmıştım sözde 60-120 lt akvaryum içindi.
O zaman bir süre böyle kullanın duruma göre tekrar düşünürsünüz.