Pirana akvaryumu
Pirana akvaryumumda su hiç berraklaşmıyor,sürekli yeşilimsi bi görünüm var suda bunun sebebi ne olabillir? birde aşırı derecede koku yapıyor bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tank hacminiz ne kadar ;ayrıca filtrelemeyle ilgili daha detaylı bilgileri belirtir misiniz? Dış filtre kullanıyor musunuz vs...
Koku sorununu; suyu havalandırarak çözebilirsiniz. Mesela dış filtrenizin su çıkış borusundan suyunuz yağmurlama olarak tanka dökülürse koku problemi azalacaktır, ayrıca dış filtrenin sepetlerinde zeolit kullanımı da kokuyu önemli ölçüde azaltacaktır.
Ustat sen ne yaptin oyle :D o tankda pirena olurmu.En az 500lt tank gerek tek bir pirana icin akvaryum.com sitesinden bir araştirma yapipda alsaydiniz keske birde diş filtresiz hic gitmez o tank siz buyuk tankka gecersenizde 300ltden asagi almayin derim.300de az ama simdilik isinizi gorur pirenalar palamuttan beter oluyor.Hatta kalkan baligi gibi bile olurlar.Bunlarida goz onunde bulundurun.Birde cok yemek yerler doymak bilmezler.Ben bi ara besledim baktim olacak gibi degil sattim.Simdi karma Amerikan akvaryumum var.Bunlarda oburlar ama pirenalar kadar degil.Sizede tavsiyem tur degisimi.Tabiki karar sizin.En azindan biraz uygun ortam yaratmaya calissaniz cok iyi olur.
Ustat sen ne yaptin oyle :D o tankda pirena olurmu.En az 500lt tank gerek tek bir pirana icin akvaryum.com sitesinden bir araştirma yapipda alsaydiniz keske birde diş filtresiz hic gitmez o tank siz buyuk tankka gecersenizde 300ltden asagi almayin derim.300de az ama simdilik isinizi gorur pirenalar palamuttan beter oluyor.Hatta kalkan baligi gibi bile olurlar.Bunlarida goz onunde bulundurun.Birde cok yemek yerler doymak bilmezler.Ben bi ara besledim baktim olacak gibi degil sattim.Simdi karma Amerikan akvaryumum var.Bunlarda oburlar ama pirenalar kadar degil.Sizede tavsiyem tur degisimi.Tabiki karar sizin.En azindan biraz uygun ortam yaratmaya calissaniz cok iyi olur.
[/QUOTE]
Arkadaşlar bu balıkları aldım alalı etçilmi otçulmu diye düşünüp duruyorum.Hertürlü et ürününü yiyorlar hatta bir pangasiusumu parçaladılar ama internetten bakıyorum alt çenesi üst çenesiyle eşit olanlar otçul diyorlar şimdi benim balıklarım etçilmi otçulmu yada türü ney anlamadım bilen bir arkadaş aydınlatsın lütfen.
Pirana akvaryumumda su hiç berraklaşmıyor,sürekli yeşilimsi bi görünüm var suda bunun sebebi ne olabillir? birde aşırı derecede koku yapıyor bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
Arkadaşlar bu balıkları aldım alalı etçilmi otçulmu diye düşünüp duruyorum.Hertürlü et ürününü yiyorlar hatta bir pangasiusumu parçaladılar ama internetten bakıyorum alt çenesi üst çenesiyle eşit olanlar otçul diyorlar şimdi benim balıklarım etçilmi otçulmu yada türü ney anlamadım bilen bir arkadaş aydınlatsın lütfen.[/QUOTE]Ozaman en guzzelli durumunuz musade edince ki bunu iyi bilirim.Akvayum almak cok masarfli maddi imkan gerektirren bir olaydir.Buyuk akvaryumlar icin konusuyorum.Ozaman buyuk akvaryumla mesut mutlu yasarsiniz.:D Tabiki suda var.500ltden az akvaryum almamanizi tavsiye ederim.Ki bu baliklarin boyutu bi hayli buyuyor.Ben mecbur kalip satmistim.Yemekde cok yiyiyolar ne versen hani bu kadarmi daha yokmu der gibi bir tur.Allah yardimciniz olsun.Saglikli hobiler dilegiyle.