Piranha
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 12:51
Merhabalar ben Haziran ayında kendim yapacağım akvaryumda Vahşi ya da Natteri Piranha beslemek istiyorum.(Akvaryum 400-700 lt.arası olacak.)
Sorularım şunlar:
-Piranhalar çok mu hızlı büyüyor?
-Üremesi için gerekli yaş ve yaklaşık boyu ne kadar olmalı? (İnternetten felan alırsak sadece boyunu söylüyorlar boyundan yola çıkarak yaşını dolayısıyla üreme yaşını bulmak için sordum.)
-Kaya,bitki ister mi?
Aslında sorum daha çok ama aklıma gelenleri yazdım.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.İyi günler iyi forumlar.
(Lütfen küçümsemeyin eminim sizde hobiye ilk başladığınızda çok araştırmışsınızdır. :) )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 16:44
Öncelikle 400 - 700 lt akvaryumu yapmak kolay değildir ve tek başına yapamassın hatta bu kadar büyük hacimleri camcılar bile zor yapıyor.
Natteriler çok hızlı büyümezler. Petshoplarda genelde 5-6 cm boyunda satılır.
Kaya suyu sertleştirir yani olmaz. Dibe silis veya hagen kum koyarsın. Bu hacim gayet yeterli 15-20 pirana çok rahat bakarsın. Bitkileri küçükken koyabilirsiniz balıklar büyüdükten sonra çıkarmanız gerekecek. Akvaryuma mangrow kökü koymalısınız. Su değerlerini ayarlar ve hoş bir dekorasyon olur. Bildiğim kadarıyla 2-3 yaşında ürüyebilirler. Üretmek çok zor bir iş.
Natteriler çok hızlı büyümezler. Petshoplarda genelde 5-6 cm boyunda satılır.
Kaya suyu sertleştirir yani olmaz. Dibe silis veya hagen kum koyarsın. Bu hacim gayet yeterli 15-20 pirana çok rahat bakarsın. Bitkileri küçükken koyabilirsiniz balıklar büyüdükten sonra çıkarmanız gerekecek. Akvaryuma mangrow kökü koymalısınız. Su değerlerini ayarlar ve hoş bir dekorasyon olur. Bildiğim kadarıyla 2-3 yaşında ürüyebilirler. Üretmek çok zor bir iş.
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 18:45
Çok teşekkürler.Birde bunlar okyanus piranhaları gibi mi?Yani ısırıp koparıyor mu? :D Dip çekim boyunu ölçme felan riskli olur. :D
Akvaryumda akvaryumdan anlayan bir tanıdık ve mobilyacı kuzenim var sehpalı düşünüyoruz.İnşallah yaparız.
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 22:19
[QUOTE=CommandantEvil]
Çok teşekkürler.Birde bunlar okyanus piranhaları gibi mi?Yani ısırıp koparıyor mu? :D Dip çekim boyunu ölçme felan riskli olur. :D
Okyanus piranhası diye bir şey yoktur. Piranalar güney amerika tatlı sularında yaşarlar. Evet natteriler o ısırıp kopartan cinstendir. Merak etmeyin elinize saldırmazlar. Ama boyunu ölçmek için balığı doğru tutmak gerekir daha önce benim parmağım bu yüzden saldrıyı uğradı .
brm660 2012-05-17 22:20:38
Akvaryumda akvaryumdan anlayan bir tanıdık ve mobilyacı kuzenim var sehpalı düşünüyoruz.İnşallah yaparız.
[/QUOTE]Okyanus piranhası diye bir şey yoktur. Piranalar güney amerika tatlı sularında yaşarlar. Evet natteriler o ısırıp kopartan cinstendir. Merak etmeyin elinize saldırmazlar. Ama boyunu ölçmek için balığı doğru tutmak gerekir daha önce benim parmağım bu yüzden saldrıyı uğradı .
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 22:22
Okyanus piranhasından kastım Piranha filmindeki gibi Atlantik ve Hint okyanusu civarı yanlış mı hatırlıyorum?
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 22:28
[QUOTE=CommandantEvil]
Okyanus piranhasından kastım Piranha filmindeki gibi Atlantik ve Hint okyanusu civarı yanlış mı hatırlıyorum?[/QUOTE]
Okyanuslarda tuzlu su vardır ve piranalar tatlı su balığıdr. Tabii o filmde balıklar mutasyon geçirip tuzlu suya adapte oluyorsa orasını bilemem artık.
Okyanuslarda tuzlu su vardır ve piranalar tatlı su balığıdr. Tabii o filmde balıklar mutasyon geçirip tuzlu suya adapte oluyorsa orasını bilemem artık.
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 23:05
Bende besledim daha önce. 4 ayda 5 cmden 16 cm e boy attı. 100 litre akvaryumda. Yem konusunda bilgi istiyorsanız her türlü yardımı ederim . mesaj atmanız yeterlidir. Üremeleride 3 yaşında diye hatırlıyorum. 400 700 lt çok çok uygun bir tank ,en az 25 adet şeklinde harika bir koloni oluşturabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 13:03
@brm660 Gerçekten filmi izlerseniz ben öyle hatırlıyorum çok oldu tabi izleyeli. :)
@blackreis07 Teşekkürler arkadaş olarak ekledim.İleride yardımınız gerekecek tabi :)
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 16:14
1- Nattereriler ilk bir sene sonunda 15-20 cm arası değişen boya ulaşırlar.Aradaki bu fark beslenme ve akvaryum şartlarıyla alakalıdır. 1. seneden sonra büyümeleri iyice yavaşlar ve ilave olarak yılda 1-2 cm civarı büyürler.Tank ortamında ulaşacakları maksimum boy 25-27 cm arasıdır.Şimdiye kadar ölçülen en büyük boyu 30 cm dir.
Okan YEŞİLÖZ 2012-05-21 16:15:40
2- İstisnai durumlar hariç yaklaşık 2-2,5 yaş itibariyle üreme olgunluğuna ulaşırlar. Üremelerinde boy faktörü önemli değildir.
3- Kaya nattereri tanklarında pek kullanılmaz, ayrıca bitki işi de çok zordur.Bu sebeple şahsen tavsiye etmem.İstinai olarak köklerin üzerine tutturabileceğiniz anubias, moss vb. bitkiler kullanılabilir.
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 19:40
Çok sağol abi bende mango kökü,biraz saz,red moor felan düşünmüştüm.
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2012 19:38
23 natteri de bende var akvaryum hacmi 100 boy 40 en ve 50 cm yükseklik ilerde bunun boyu büyüycek tabiki