plastık depodakı basıncı ayarlamak


dogukan06Çevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2011
İl: Mugla
Mesaj: 1
dogukan06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2012 19:05
Arkadaşlar merhaba   8 tane akvaryumum var   ve ters osmos cihazı kullanıyorum  yapmak istediğim şey  osmos  cihazını 300 lt lik plastik bir depoya baglayıp  motorla   akvaryumlara musluk takıp  rahat bır sekılde  su vermek istiyorum   depo    su giriş ve çıkışları tamamen kapalı  olacak  depoyu  çeşmeye bagladıktan sonra silıkonla  hava almaycak sekılde  her yeri kapasam   birproblem olurmu    eger olmassa içerdekı basıncı ayarlamakiçin ne yapabılırım cesme herzaman acık olucak  . ve nasıl bı motor kullanmalyım  6 akvaryuma   maxmum 2 metre yukselıge su basacagım  yardımlarınızı ve tavsıyelerınızı beklıyorum teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

diecastmetalÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 71
diecastmetalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2012 22:31
Şahsi fikrime göre piyasada satılan standart plastik su tankları ile bu işe girişmeniz riskli olacaktır.
 
Bu tür tanklar basınç için uygun olmadıklarından silikonlayacağınız yerlerden basınç nedeni ile mutlaka kaçak olacaktır.
 
Şebeke devresini sürekli açık kalacak şekilde su tankınıza bağlayacaksanız öncelikle tankın çalışma basıncının (sürekli olarak maruz kaldığında üretici firmasının dayanabileceğini belirttiği basınç) şebeke basıncından yüksek olması gerekir.
 
Bununla da yetinmeyip "rilif valf" yada Türkçe tabiriyle basınç rahatlatma vanası koymalısınız. Rilif valflar ayarlandıkları basıncın üzerine çıkan basınçlarda açılarak suyu sizin yönlendireceğiniz yere tahliye ederler ve sistemin basıncı ayarlanan basıncın altına düştüğünde kapanırlar. Böylece fazla basıncın sisteme zarar vermesi önlenmiş olur.
 
Bu tür valfları satan yerleri internetten araştırıp bulabilirsiniz.
 
Bunun yerine tank doluncaya kadar osmos cihazınızı çalıştırsanız, sonrada durdursanız daha kolay olur gibime geliyor.  Akvaryuma su basma işinide tankın içine monte edeceğiniz bir kafa motoru ile sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum.  
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat.YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 229
Murat.YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2012 22:36
Öncelikle 300LTlık su deposunu akvaryumlarınızdan daha yüksek bir yere koymanız motor kullanmanızı ortadan kaldıracaktır. 

aşağıda kalırsa motor kullanmanız gerekecek. 6 ader akvaryumunuza tek motor ile ayrı ayrımı su basacaksınız yoksa hepsine bir mi su basacaksınız .

eğer hepsi için su basacaksanız. 

bunu öneririm

depodaki basıncı ayarlamak için ise şamandıra kullanınız. depoya devamlı çeşmeden su gelecek olursa basınç çok olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2012 10:03
Merhabalar,
Bende de 300 lt hacimde dikey silindirik su deposu var. 119 cm yükseklik ve 58 cm çapta...
R/O cihazınızın çıkış kısmını depo ağzına monte edersiniz, şamadıra sistemi ile depo dolduğunda pasif konuma geçer.
Akvaryumlara su basmak için tabana kadar inecek şekilde bir kafa motoru, uzunca bir hortum ve uzunca bire kablo sistemi ile işi çözüyorsunuz.
Akvaryumlar ile depo arasında her zaman yükselti farkı olmayabiliyor. Örneğin, benim mekan yüksekliğim 235 cm, bu sebepten sifonlama ayolu ile ancak su tankım doluyken 3'lü setlerin en alt tanklarına su basabilirim.
Bunun yerine güçlü bir kafa motoru ile istediğim tanka hızlı bir şekilde suyu basabiliyorum. Hatta hortum çıkışınıza bir duş başlığı alırsanız tanklara daha seyreltilmiş şekilde su verebilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir