Power Led aydınlatma (çıkan ısı ile akvaryum suyunu ısıtma) projesi
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 17:53
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yapmayı düşünüdüğüm power led aydınlatmayı sonunda yaptım. İsteğim bir taşla iki kuş vurma idi :) onuda başardım çok şükür. Bildiğiniz üzere power ledler fazla ısınıyor soğutucu gereklidir. Ben içinden su geçişi sağlayabileceğim aliminyum bir levha buldum ledleri bunun üzerine monte ettim ve güç ünitesini de buna sabitledim onda çıkan ısıyı da kaçırmak istemedim :) levhanın her iki tarafında da birer delik kalacak şekilde ayarladım bir kafa motoru sayesinde akvaryumun içinden aldığım suyu levha içinden geçirerek ısınmasını sağlayıp tekrar akvaryumun içine verdim çok şükür sistemim çalışıyor .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 22:25
Co2 kullanmıyorum harbi saç yosun :) ledden sonra olmadı ama sebebi nedir acaba yaa mossların üzerinde oluştu. aliminyum paslanmazki nasıl oksitlenme yapacak ?
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 22:39
Sudaki yüksek demir miktarından kaynaklanıyor olabilir. SAE eklerseniz tanka büyük bir kısmını tüketecektir. Daha sonra CO2 ile birlikte su şartlarınızı kontrol altında tutmanız faydalı olur.
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 23:32
[QUOTE=sendoma]Co2 kullanmıyorum harbi saç yosun :) ledden sonra olmadı ama sebebi nedir acaba yaa mossların üzerinde oluştu. aliminyum paslanmazki nasıl oksitlenme yapacak ?[/QUOTE]
Alüminyum kesinlikle oksitlenir.Sudan etkilenmeyen metal istiyorsanız 316 kalite paslanmaz krom olmalıdır.
Şunu merak ediyorum bu led ler sürekli yanmıyor galiba,söndugunde ısıtıcı mı devreye girecek?
Fazla ısınma ihtimali var mı?
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2012 18:29
Daha henüz ısıtıcı takmadım oda sıcaklığı normal geceleri söndürüyorum ledler hiçbirtürlü ısınma yapmadı akvaryum ısısı 25-26 seviyelerinde
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2013 23:26
Power led araştırırken konuyu gördüm ,
Konu hortlasın o zaman :D power led leri hala kullanıyor musunuz ? yazdayız su ısınması kötü bişey hala sistem çalışıyor mu ?
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2014 01:40
Bir Metalurji mühendisi olrak müdahale etmek zorundayım.
Bu arada konuyu da hortlatmış olucam
Alüminyum oksitlenir ve yüzeyinde çok ince Al2O3 tabakası oluşur. Bu tabaka suyla etkileşime girmez
Balıklar a zarar vermez ve aslında alüminyum u sudan koruyan da bu tabakadır.
Al2O3 yararlı bir oksittir.skde2k4 2014-05-13 01:41:45
Bu arada konuyu da hortlatmış olucam
Alüminyum oksitlenir ve yüzeyinde çok ince Al2O3 tabakası oluşur. Bu tabaka suyla etkileşime girmez
Balıklar a zarar vermez ve aslında alüminyum u sudan koruyan da bu tabakadır.
Al2O3 yararlı bir oksittir.
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 14:56
Alican kardeş power ledleri soğutman gerekir ledin düşmanı ısıdır özellikle power ledler yüksek ısı yayar eğer gerekli soğutma sağlanmazsa ledlerin zamanla söner yani yaptığın sistemle akvaryumu ısıtamazsın malesef.Oksitelnme aluminyumda zararlı olmaz ama lehim yaptığın yerlere buhar giderse kısa devre olacaktır buralara sprey vernik sıkarsan lehim su almaz.Sakal yosunu bundan önceki ışıklandırma sisteminle alakalı oluşmuştur çözüm sea,dır.