Pseudotropheus Saulosi
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 01:30
[QUOTE=filozoof]Selamlar,
Benim akvaryumumda da saulosi var, ancak coral red olup olmadığını bilmiyorum.
Resim ekleyerek resimdeki balıkların saulosi mi yoksa saulosi coral red mi olup olmadıklarını soracaktım, bir tane balığın ise tam olarak renk değiştirmese de erkek olduğundan şüpheleniyorum, bu konuda da yardımları olanlara müteşekkir olurum.. Sağlıklı ve bol balıklar..
erkeğin resmi: (saulosi mi, saulosi coral red mi?)
dişinin resmi:
erkek mi dişi mi?
Pseudotropheus Saulosi bence.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 21:37
Arkadaşlar merhabalar benim şu anda 100* 40* 50* akvaryumumda 1 d 1 e (6-8 cm) arkadaşımın hediyesi saulosi bulunuyor (dişi sayın az diyeceksiniz şimdi ama arayıştayım yakın zamanda 5 d daha almacağım) şu anda dişimin ağzı 9 gündür dolu halen içinde balık olmayan ama yarısını ana tanktan yarısınıda dinlenmiş su ile doldurduğum filtreleri ve hava motoru çalışan 1 metrelik akvaryum bulunmakta bu durumda sormak istediğim 2 soru var
1- dişiyi hemen alıp ayırmalımıyım diğer tanka
2- dişiyi ayırmayıpta yavruları boş tanka koymak istesem dişiyi ne zaman kusturmalıyım (yada kusturmalımıyım)
3- Her iki durumda da yavruları boş tanka alacağımdan dolayı şu anda bu tankta bulunan 4 adet çöpçü ile 4 adet tatlı su midyesinin yavrulara her hangi bir zararı olurmu?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2011 10:48
Serhan merhaba senden aldığım 10 tane saulosi yavruları kayıpsız büyümeye devam ediyorlar.Sana bir kaç sorum olucak.Bağzı balıklar aşırı büyüme gösterirken bağzıları hiç büyümedi.Bide balıklarda hiç renk değişimi olmadı bu normal mi ? Ne zaman erkek balıklar mavi renklerini almaya başlar.Şimdiden teşekkürler.
Saygılar . . .
Saygılar . . .
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 14:44
[QUOTE=NeVşEhİrLi]Erdem abi bunlar 2 ay önce bizim gördüğümüz saulosiler mi?
[/QUOTE]
Evet kardeşim ta kendileri. Yavruları bekliyorum artık..
Evet kardeşim ta kendileri. Yavruları bekliyorum artık..
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 13:59
[QUOTE=cagribey]Saulosi coral red dişileri sapsarımı oluyor yoksa hafif siyah çizgilerde olabiliyomu
[/QUOTE]
Duruma göre alabiliyor. Benim anlattığınız gibi siyah çizgilere sahip 1-2 dişim var. Sapsarı daha çok görülüyor. Strestende hafif siyah çizgilere geçici olarak sahip olabiliyorlar.
Duruma göre alabiliyor. Benim anlattığınız gibi siyah çizgilere sahip 1-2 dişim var. Sapsarı daha çok görülüyor. Strestende hafif siyah çizgilere geçici olarak sahip olabiliyorlar.
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2011 21:12