pvc overflow ve 50cm akvaryumdan sump
birde akvaryumu sump a çeviricem kullandığınız yada önerebileceğiniz küçük ebattaki sumplara bakabilirmiyim?
akvaryum satandart 1m balıklar sarı prenses eğer düzgün çalışırsa aynı hacimdeki 8 gen akvaryumumuda bununla kullanmayı düşünüyorum :D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar...
Teflon kullanın bence 1-2 ytl civarında içiniz rahat olur.
[/QUOTE]
Teflon dişli bağlantılarda kullanılan bir malzemedir. Yapıştırma 2 PVC nin neresine nasıl bir izole yapıcaksınız inanın merak ettim.
Boruları işin ehline yaptırabileceğiniz gibi kendiniz de deneyebilir (hata yapsanızda malzeme ucuz olduğundan dokunmaz) yada pvc için özel yapıştırıcılardan kullanabilirsiniz.
Not: yapıştırıcının tutma süresi 24 saattir ve suya salınım yapıp yapmadığını bilmiyorum.
PVC sıcak kaynak yapıştırmasında dirseklerin içi ve borunun dışının belirli bir derecede ısınması, bir miktar erimiş olması ve parçaların birbirine geçerek eriyen bölgelerin birbirine yapışıp kaynaması ile olur. Tahmin ettiğim kadarıyla siz sadece boruyu ısıtıp dirseğin içine geçirmeyi düşünüyorsunuz.Tam bir yapışma olmaz ve zamanla sızıntı yapar. Size tavsiyen ilerde başınızın ağrımaması için yakınlarınızda bir su veya kalorifer tesisatçısı varsa 2 dakikada parçaları birleştirtmek olsun.Hani Sivas'ta olsanız gelin hemen işyerime ustalara yaptırtayım kaynağı diyeceğim ama sizde Ankara'dasınız Mustafa Bey.
şimdi sumpla uğraşıyorum :D
umarım doğru yapmışımdır
arkadaşlar şimdi 50boy 18 derinlik 26 yükseklik 50*18*26 akvaryumu sump a çeviricem sizce nasıl yapmalıyım maliyet açısından sadece elyaf ve sünger kullanıcam aklımda küçük bir kula yapmak var ama emin değilim
[img] http://img242.imageshack.us/img242/6430/yenibitelemresmihj5. jpg[img\]