Red Reinbow Kantalambalarım;yemleme, su değişimi, akvaryum dizaynı vb.
Fotoğraf: Aşağıdadır.
Kapasite (litre): 700 LT Bürüt
Canlılar:Red Rainbow Kantalamba F0 1E,6D 9-11cm
Malzemeler: Atman 1200 dış, iç flitre,hava motoru,50kg 0.1-1mm Mercan kırıgı kum,Çeşitli dogal kayalar vb.
Akvaryum Bakımı: 2 hahtada %10 su degişimi
Kullanılan Yemler: Sera flora pul yem
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya tuzu ilave ediyorum, ilaç kullanmıyorum...
Merhaba Arkadaşlar Red reinbow Kantalambalarımla ilgili görüş ve önerilerinize ihtiyacım var...
Balıklar Deep See Sentır tarafından ithal sertifikalı, balıklardır. 2E, 6D şeklinde alınmış ve 1E İzmire gönderilirken vefat etmiştir. Balıklar bir ay önce Balık takası+para vererek edindigim şu an 1E,6D uyumlu bir kolonidir. Balıklar dişi erkek hepsi zaman zaman titreme ve çiftleşme hareketlerinde bulunuyor.Ama icrrat yok:))) Ne zaman akvaryumun başına gelsem sürekli yem peşindeler. Az ve sık yemliyorum. Benimi seviyolar yemleri mi anlayamadım.:))) Aşırı yemlemeden korkuyorum. Ancak hiç doyduklarını görmedim.Sizce akvaryuma Aynı tür balık eklemelimiyim. Eklersem E-D oranı ne olmalı?Arkadaşlar çok kıymetli üstadlarımın; yem çeşitleri , Akvaryum dizaynı, Su değişimi, Üreme vb. konularda görüş, öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum ;şimdiden teşekkürler, Resim kalitesi için üzgünüm. saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hayırlı olmasını dilerim rabbimden..
Nacizane tavsiyelerim şunlar olacaktır..
1: Yapay bitkileri kaldırmanı istiyorum..
2: Kayaların kesinlikle hep yuvarlak ve oval kenarlı kayalar olmalıdır.. ve Akvaryumun sağ vesol başına iki öbek şeklinde yaymalısın ve araları açık olmalı bir balığın çiftleşirken döndüğü alanı iyi hesaplamalısın, erkekler bölge edindikleri kayaların altında ciftleşmeyi tercih ederler..
3: Hafta 1 %15 - 20 su değişimi sana yeterlidir
4: Yem olarak tek çeşit yemle besleme yapma dainichinin ve siprulunanın yemlerinide ekle diyetlerine ve her öğünde değişik yem ver. Granur ağırlıklı beslememenide istiyorum senden..
5: Eğer aynı türden balık eklemesi yapacaksan (ben şimdilik yapma derim) Eklerken kesinlikle karanlıkta eklemelisin ve en az 1 2 gün o şekilde karanlıkta kalmasını sağlamalısın balıkların..
Yeni akvaryumunu tgekrar tebrik eder bol yavrulu günler dilerim.
Balıklar ithalatçıda genelde Flora ile beslendiklerinden dolayı, Flora'yı aksatmamanız, ancak diğer çeşit bitkisel yemlerden de azar azar eklemek suretiyle alıştırmanız, beslenme çeşitliliği, dolayısıyla balıklar üzerinde olumlu etkilere sebebiyet verecektir, ihmal letmeyin.
Bir de bir erkeğin taşınma esnasında öldüğünü belirtmişsiniz. Kaybınız satıcı tarafından karşılanmadı mı? Yoksa siz mi haber vermediniz? Canlı garantili gönderildiğini sanıyordum...
Son olarak, affınıza sığınarak bir hususu belirmek isterim... Benim bildiğim; hayvanlar ölür, insanlar vefat ederler... Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Saygılar...
Baron kardeşim güzel yorumun için sağol. red reinbowlar gerçekten çok güzel balıklar. Bir tür daha eklemek görselliği bozacaktır. Duboisi yumuşak bir balık ancak yinede trapehuslarda tek tür beslemek; balıkların renklerini tam sergileyebilmeleri açısından ve sağlıklı bir akvaryum için şart diye düşünüyorum. Saygılar kardeşim.