Resimli artemia aparatı!
Ben de ara?tyryyorum, e?er daha önce yapan arkada?lar varsa ö?renmek için buraya koydum resimleri.Artemia çykartmak için fatih bey!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merak etti?im o kadar pet ?i?e aparatyyla yapmama ra?men sa?lykly artemya toplayamadym,dikkat etmeme ra?men yumurtalarda süzgece giriyor.Acaba bu sistemde nasyl ayyklyyorsunuz artemialary ve aparaty nasyl yaptynyz?Te?ekkür eder iyi çaly?malar dilerim!
Aparatyn aldy?y su hacmine uygun oranlarda artemia ve tuz atyyorum. suyunu az koymanyzda mümkün. Alttaki hortumla sistemem hava veriyorum(Hava motorundan). Birde sycakly?y sabit tutmak için içine 25 veya 50w lyk ysytycy takyyorum(Sycaklyk 27 C). Yakla?yk 12 saat içinde artemialar çykmaya ba?lyyor. Suyun rengi kyrmyzyla?maya ba?lyyor. Görmü?sünüzdür. Artemialaryn yumurta çykmalary tamamlandyktan sonra havayy kapatyyorum. 10-15dk içinde çatlayan kabuklar yukaryda kalyyor. Artemialar pramitin tepesine iniyor. Daha sonra bayan çorabyyla süzüp, akvaryuma atyyorum. Ba?ka bir sorunuz varsa yardymcy olayym.
Saygylar.
Ben akvaryumcuma yaptyrdym. 4mm camdan yakla?yk 4lt su alyyor. Bana 5 ytl ye mal oldu geçen yyl. Tek yapmanyz gereken pramidin tepesini delip oraya hava hortumu ba?lamak için bir aparat uydurmanyz. Birde pramidin tepesi a?a?yya gelecek ?ekilde tutabilece?iniz bir ba?ka bir aparata.
Saygylar.
Rica ederim Mustafa Bey. Te?ekkür ederim. Herhangi bir sykyntyda sormak istedi?iniz olursa, profilimde msn adresim mevcut.Yardymcy olurum.
Saygylar.
Arda Bey, Mustafa Bey'in ekledi?i resimlerden bir farky yok sadece benimki ücgen pramit. Foruma eklemek için paintten resim çizmi?tim. Onu koyuyorum.
Saygylar.
Pardon ama çykmayan yumurtalarla birlikte atsak akvaryuma bi?ey olurmu
biraz açyklarmysynyz çatlamy? yumurtalary ayyrmanyn amacyny
te?ekkürler