resimli Bir Sevda Başlıyor **TROPHEUS**
Fotoğraf:son sayfada
Boyut (cm):120*55*55
Kapasite (litre):360 lt
Canlılar:düşünülen Tropheus Duboisi Maswa + Tropheus Orange Bamba
Malzemeler:20 kg mercan kumu (0-0.5 mm) + ekol 19 dış filtre + sobo wp 2200 tepe filtreden döme iç filtre
Akvaryum Bakımı:su oturana kadar (en az 1 ay) su değişmezis sonra rutin haftalık 60 litre
Kullanılan Yemler: elimde 15 çeşit yem var saymaya gitmeyeyim sakat olu:)
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:ilaç kullanmıoyrum ama haftalı su değişiminde 1 tatlı kaşığı tuz + ayda bir yeme emdirilmiş 1 ampul bemiks kompoze
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yorumunuz ve desteğiniz için teşekürler varol bey.
Bugün nete giremedim ama boşta durmadım fakat siz durmuşsunuz:(
Foruma sitemim.
Foruma sitemim.neden bazı anlamsız konular onlarca sayfa devam ediyorda ben kaç defa gerek tanıtım gerekse doru anlamında konu açsam ilgi sıfırın altında -5 oluyor?
[/QUOTE]Abdullah bey mercan kumu seçiminiz zaten güzel,arka fon düşüncenizde uygun genelde karanlık ve koyu renkler tercih edilmiyor...
90lık floresan kullanırsanız 120 li akvaryumun her yönüne eşit düzeyde ışığı yaymış olursunuz daha iyi olurışıklandırma anlamında...
Ama 60 lıkta kullanırsanız birşey olmaz....Benim kendi akvaryumum 150 cm lik ve genelde 120 cm lik tek ışık yanıyor yeterli miktarda akvaryumun her köşesi çok iyi aydınlanıyor hatta yosunlanmalar bile çok yüksek miktarda oluşmakta...
Akvaryumlara ilgi durumuna gelincede tabi bunun bir çok faktörü var...Balıkların büyüklüğü,cinsi,rengi,iyi fotoğraflandırılması,kurulum aşamasında ki gerekli malzemelerin temini, akvaryumun dekoru, akvaryumun kurulm yada yapılış aşamaları gibi daha bir çok sebep ve faktör var...Ama bubenim gözlemim tabikide ilginin sizin akvarymunuzda az diğerlerinde daha fazla oluşunun o kişinin forumda daha sık aktif oluşu daha fazla konulara ilgi göstermesi ve daha çok kişiyle forumdan sosyal çevre edinmesinden kaynaklı diye düşünüyorum...
Tabikide yapılan işler tamamen görsel amaca yönelik olduğu için insanlara her yapılan ilgi çekmiyor ve beğenmiyor olabilir bu konuda da yapılacak mağlesef çok birşey yok
Size tavsiyem balıklarınızı akvaryumunuza koyduktan sonra büyüme aşamalarını çok iyi gözlemlemeniz ve fotoğrafçılık konusunda makaleleri okuyup yoksa, güzel bir fotoğraf makinesi satın alıp bu hobiyi yan destek gereksinimler ile devam ettirmeniz...
Saygılar...