Sajica dünyası ve İlk yavrular..
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2012 13:23
Yavrularınız kaçıncı yumurtlamadan sonra çıktı acaba ?Benimkiler 3 kere yumurtladı ama yavru alamadım hala.Birde gece az bi ışık kullanıyormusunuz ?
ardaykul 2012-06-15 13:58:35
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2012 22:35
Merhaba, Sajica'larımı karma bitki tankıma 5 adet ve 2-3 cm kadarken
alarak büyüttüm, bitki tankımı bozduktan sonra 200 lt'de bir çift
bıraktım bunlar ilk yavrularıdır. Malesef kayıplardan dolayı 30 küsür
yavru bulunuyor, umarım daha fazla kayıp vermeden büyütmek nasip olur.
Yumurtlama evreleri ve devamında tankımda ışık kullanmadım, fakat
tehlike arzedecek Black tetra'larımı bir arkadaşıma hediye ederek
tanktan çıkarmıştım. Buyrun son fotoğraflar, bu konuda hiç yetenekli
değilim kusura bakmayın arkadaşlar.
Lemuria 2012-06-15 22:53:30
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 12:30
Teşekkür ederim Fikret bey, umarım sizde kısa zamanda yavru alarak sağlıklı şekilde büyütürsünüz. Bu arada sizdeki Sajica'lar benim çiftin kardeşleridir, dün Kemal' le uzun zaman sonra görüştük sohbet ettik, elimdeki çifti ona verdim, yola yavrularla devam edeceğim, selamlar.
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 12:56
Sajica lar yeni yerlerine alışmaya başladılar, sabah yeme bile geldiler. Şimdi sabırsızlıkla yumurtlamalarını bekliyecez...
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 13:08
İnş. hepimizde sajikalarımızla çiftli, tumurtalı ve yavrulu mesut, iyi günler geçiririz inşallah, bu arada Kemal kardeşime bana verdiği çift ve damızlık altı yavruları için de çok teşekkür ederim, inş. daima işleri rast gider...
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 20:18
Konuyu yeni gördüm balıklarınız çok güzel nazar değmesin. Eğer hala duruyorlarsa resimlerle konuyu bir tazeleseniz hiç fena olmazdı yani.
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2012 05:30
[QUOTE=Lemuria]Teşekkür ederim Tunahan kardeşim, yavrular her geçen gün büyümekteler, ışıklarını kapatmadan az önce bir kaç fotoğraf çektim, uyku moduna girmişler bile:) herkese selamlar.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Yavrularınız falan çok güzel gerçekten. Yeni akvaryum hazırlığındaydım green teror düşünüyordum ama sayenizde sayenizde sajica olarak değiştirebilirim tercihimi.
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2012 17:54
Abi tebrik ederim çok güzel bir iş çıkarmışsın. Yavruları büyütürken erkeği hiç tanktan çıkarmadın galiba nasıl beraber büyüttürebildin? Biraz açıklar mısın yumurtlama döneminden büyütme dönemine kadar. Bende beslemiştim fakat bir türlü anne-baba beraber bakamadım. Erkek sürekli yavrularıbelli bir günden sonra yemeye başlıyordu.
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2012 19:35
Merhaba arkadaşlar, tür değişikliği nedeniyle tankımı bozmuş bulunmaktayım. 30 adet yavruyu yakın bir arkadaşıma hediye ettim, artık daha büyük bir hacimde bakılacaklar.
Mete bey, yorumunuz için teşekkür ederim.
Enes kardeşim, evet yavruları ayırmadan çiftimle beraber ana tankta büyüttüm. Bir müddet sonra erkek dişiyi tekrar çiftleşmek adına biraz hırpalasada yavrulara hiç zarar vermedi. Bunun sebebi tankın hacmi, dekor ve balığın karakteri olduğunu düşünüyorum. Yavruları büyütmek çok zor değil, keseleri kaybolduktan sonra 5 gün yumurta sarısını çay bardağında akvaryumdan aldığım suyun içinde ezerek partiküllerini yavrulara yakın şekilde enjekte ettim, ardından kurutulmuş hazır artemia'yı sabah akşam düzenli şekilde verdim, canlı artemia çıkartarak vermek çok daha iyi fakat malesef benim buna zamanım yoktu. Bu süreç içerisinde anne ve babada yemleri ezerek yavrulara püskürtürler, yapacağınız düzenli su değişimlerininde yavruların sağlıklı büyümesine mutlak katkısı olacaktır. Konuya ilgi gösteren, üşenmeyip yorum yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim, herkese selamlar.
Mete bey, yorumunuz için teşekkür ederim.
Enes kardeşim, evet yavruları ayırmadan çiftimle beraber ana tankta büyüttüm. Bir müddet sonra erkek dişiyi tekrar çiftleşmek adına biraz hırpalasada yavrulara hiç zarar vermedi. Bunun sebebi tankın hacmi, dekor ve balığın karakteri olduğunu düşünüyorum. Yavruları büyütmek çok zor değil, keseleri kaybolduktan sonra 5 gün yumurta sarısını çay bardağında akvaryumdan aldığım suyun içinde ezerek partiküllerini yavrulara yakın şekilde enjekte ettim, ardından kurutulmuş hazır artemia'yı sabah akşam düzenli şekilde verdim, canlı artemia çıkartarak vermek çok daha iyi fakat malesef benim buna zamanım yoktu. Bu süreç içerisinde anne ve babada yemleri ezerek yavrulara püskürtürler, yapacağınız düzenli su değişimlerininde yavruların sağlıklı büyümesine mutlak katkısı olacaktır. Konuya ilgi gösteren, üşenmeyip yorum yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim, herkese selamlar.
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2012 23:08
Öncelile yazmış olduğun bilgiler için teşekkür ederim abi. İznin olursa bir soru daha sormak isterim. Yavrular tanktayken dış filtre giriş hortumunu nasıl hallettin? Ben birçok kez çorap geçirdim fakat oda dış filtrenin debisini düşürdüğü için filtrasyon sağlanmayıp doğal olarak akvaryum temizlenemiyordu.