Salatalığın vatozlar üzerindeki etkisi
Hobiciler olarak bir çoğumuz genelde haftada 1 vatozlarımıza salatalık vermekteyiz. 2 gün önce cüce vatozlarıma verdiğim salatalıktan sonra balıklarda değişiklikler gözlemlemeye başladım. Biraz daha hızlı hareket etmeye başladılar. Kuyruklarında ve yüzgeçlerinde yırtıklar oluşmaya başladı. Aslında salatalığı suda fazla da tutmamıştım. Hemen ardından dinlenmiş su değişimide yaptım ama bu durumlar ortaya çıktı. Şimdi vatozlarım için endişelenmeye başladım. Aklıma salatalığın hormonlu olması gibi bir düşünce geldi. Yardımlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hobiciler olarak bir çoğumuz genelde haftada 1 vatozlarımıza salatalık vermekteyiz. 2 gün önce cüce vatozlarıma verdiğim salatalıktan sonra balıklarda değişiklikler gözlemlemeye başladım. Biraz daha hızlı hareket etmeye başladılar. Kuyruklarında ve yüzgeçlerinde yırtıklar oluşmaya başladı. Aslında salatalığı suda fazla da tutmamıştım. Hemen ardından dinlenmiş su değişimide yaptım ama bu durumlar ortaya çıktı. Şimdi vatozlarım için endişelenmeye başladım. Aklıma salatalığın hormonlu olması gibi bir düşünce geldi. Yardımlarınızı bekliyorum.
[/QUOTE]Dediğiniz doğru olabilir....Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evelki gün bir çift cüce vatozumu arkadaşa verdim artık ilgilenemediğim için. Onun akvaryumunda zaten bir erkek 4 dişi cüce vatoz vardı. 2 erkek 5 dişi olmuş oldu. Fakat onun erkek vatozu orayı bi kere sahiplenmiş. İkinci erkeğe yer yok burada dercesine öyle bir saldırdı ki benim erkeğin ne yüzgeç kaldı ne solungaç.. Her tarafı paramparça oldu..
Cüce vatozların yanaklarında pençeler vardır kavga ederken yada saldıran bir canlı olur ise kendilerini korumak amacı ile bu pençeleri kullanırlar. Muhtemelen sizin vatozlarınızda da ufak ufak kavgalar başlamış... Bu sebeple yüzgeç yırtıklarına felan rastlıyorsunuz...
Pençeler bu fotoğrafta açılmış halde görülebilir..
Bazı hobici arkadaşlarımız salatalığı hormon yüzünden önermiyorlar. Bu bilgi benim kafamı karıştırdı. Hormonlu salatalıkların vatozlar üzerinde ne gibi yan etkisi olur?