Sarı Calvus mu ? Black calvus mu ?
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2009 14:21
Aslında black calvus gibi görünsede güzel renklerini almış sarı calvus bulmak çok zor piyasa black calvusdan geçilmiyor artık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2009 04:12
Bence RedFin en güzel ve ortam yaratıldığında mükemmel renkleri olabiliyor !Ayrıca Gökhan beyede katılıyorum piyasa Black den geçilmiyor.Saygılar
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2009 15:52
Öncelikle bir yanlışı düzeltelim sarı calvus diye bir tür dünyada yoktur . Bahsettiğiniz balığın ismi A.Compressiceps tir. Bu balığı ülkemizde besleyen birçok akvaryumcu arkadaşımızda vardır. Sorunuza gelince bence her ikiside güzel... akademili 2009-10-07 15:52:25
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 23:11
[QUOTE=akademili]Öncelikle bir yanlışı düzeltelim sarı calvus diye bir tür dünyada yoktur . Bahsettiğiniz balığın ismi A.Compressiceps tir. Bu balığı ülkemizde besleyen birçok akvaryumcu arkadaşımızda vardır. Sorunuza gelince bence her ikiside güzel... [/QUOTE]
Baracuda 2009-10-08 23:13:25
İbrahim bey üzülerek söyleyim ki yanılıyorsunuz, yellow yani sarı calvus diye bir Calvus varyetesi bulunmaktadır. Bu türü ülkemizde az da olsa besleyip üretenler mevcuttur.
Bu resimde ki sarı calvus tur.
Bu resimdeki de bir compressiceps tir.
Aralarında ki farklılıklardan en belirgini ise kafa yapılarıdır. Bu iki türün arasında ki yapısal farklılık ise Compressiceps lerin çenesi daha kısadır ve burun kısımları yukarıya doğru daha belirgin bir kavis yapar. Calvus larda ise daha uzun ve eğimlidir.
Resimlerde de göreceğiniz üzere noktalar Calvus da daha belirgin ancak Compressiceps de daha siliktir. Dikine çizgiler ise Compressicep te daha belirgin iken Calvus ta tam tersinedir.
Hobiciler arasında Compressicep lere özellikle Gold Head varyetesine bu isim yani sarı calvus yakıştırılır. Bu iki türü karıştırmamak gereklidir.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 23:16
[QUOTE=zulfi_19]Hangisi en değerli Sarı Calvus mu ? Black calvus mu ?[/QUOTE]
En birincisi siyah calvustur.Hatta black cameron calvus vardır ki Türkiye'de çok değerli ve birincidir.
En birincisi siyah calvustur.Hatta black cameron calvus vardır ki Türkiye'de çok değerli ve birincidir.
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 23:22
[QUOTE=agha] [QUOTE=zulfi_19]Hangisi en değerli Sarı Calvus mu ? Black calvus mu ?[/QUOTE]
[/QUOTE] Evet bu göreceli bir durumdur. Ancak kişinin zevkine kalmıştır. Başka açıdan bakıyorsanız yani ticari yönden durum elbette farklılık gösteririr.
[/QUOTE] Evet bu göreceli bir durumdur. Ancak kişinin zevkine kalmıştır. Başka açıdan bakıyorsanız yani ticari yönden durum elbette farklılık gösteririr.
Ayrıca şu Camerun veya Cameron yada her ne ise Cameroon bu varyeteyi hiç göremedim, resmini paylaşırsanız da bizde böyle bir varyete hakkında bilgi sahibi oluruz.
Bildiğim kadarı ile ülkemiz haricinde başka hiç bir yerde böyle bir Calvus varyetesi bilinmiyor. Yani bize has bir Calvus.
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 23:25
Ali Bey ben de hiç görmedim malesef böyle bir varyete o yüzden fotoğraf ekleyemeyeceğim.Zaten özellikle belirttim balığın Türkiye'de olduğunu. Değerlilik kavramı bence de göreceli olduğu için ben en birinci demeyi uygun gördüm.Saygılarımla ...
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 23:39
[QUOTE=agha]Ali Bey ben de hiç görmedim malesef böyle bir varyete o yüzden fotoğraf ekleyemeyeceğim.Zaten özellikle belirttim balığın Türkiye'de olduğunu. Değerlilik kavramı bence de göreceli olduğu için ben en birinci demeyi uygun gördüm.Saygılarımla ... [/QUOTE]
Yanlış anlamayın lütfen aksine, bu durumu bu türlere yeni yeni başlayan, tanımaya çalışan arkadaşlarımız için yanıltıcı olmaması ve türleri doğru tanımaları amacıyla arada kısa kısa nüanslarda bulunuyorum. Siz duruma latife katsanızda bilmeyenler için yanlış kavrama oluşacaktır aslında konuyu irdeleme açısından bu mesajların faydalı olduğu kanaatindeyim.
Saygılarımla.