Sarı Prenses Yavruluk
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hımmm ben farklı düşüncedeyim; yavrulukta ne kadar sirkülasyon o kadar iyi. Yani şunu demek istiyorum: Ben olsam kum yerine dibe de delikler delerdim. Ne kadar delik o kadar iyi. Kum yavruların dışkılarını tutacak ve ayrı bir nitrat kaynağı olacaktır. Oysa dipte de delik olsa, dışkılar ve artık yemler buradan ana tanka kayıp oradan da filitreye gidebilir.
Sağlıklı balıklar dileğiyle,
Kerem abi, ben şu tarafından düşündüm,
Yavruları genelde büyük balıklar alttan rahatsız etme eğilimindeler. bu durumun yavruları rahatsız edebileceğini düşündüm. Hatta deliklerin boyutuna göre bazen çekebiliyorlar bile. Kumun da onları rahatlatacağını düşündüm ama...
Ben yavruluk yaptığımda büyükler altında toplanıp orada bekliyorlardı.
Geronimo yazdı;
Hımmm ben farklı düşüncedeyim; yavrulukta ne kadar sirkülasyon o kadar iyi. Yani şunu demek istiyorum: Ben olsam kum yerine dibe de delikler delerdim. Ne kadar delik o kadar iyi. Kum yavruların dışkılarını tutacak ve ayrı bir nitrat kaynağı olacaktır. Oysa dipte de delik olsa, dışkılar ve artık yemler buradan ana tanka kayıp oradan da filitreye gidebilir.
Sağlıklı balıklar dileğiyle,
Katılıyorum....
Kum yerine ufak bir delikli kaya yavrularınızın stresi açısından daha iyi olacaktır.
Saygılar.
Mustafa sen de doğru söylüyorsun. İlk yavru aldığımda ben de tül yavrulukla ana tanka koymuştum. Tülün içinden epeycesini katletmişti haylazlar. Aslında en doğrusu küçük bir yavru tankı edinmek.