sarı prensesin ağzında yavru var ve yem yiyor

stacerdeliÇevrim Dışı

İl: Malatya
stacerdeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2009 23:02

Arkadaşlar, öncelikle bugüne kadar kime sorduysam bana ağzına yumurta aldığında asla yem yemez diyorlardı. Fakat bu balık yiyor. Aradan iki hafta geçti bugün temizlik yaparken yakaladım ve kusturmayı denedim 3 adet tam olmamış yavruyu gördüm tekrar ağzına aldı:-)).

Şimdi bu konuda daha ilk tecrübem. Bu balığı 2. 5 lt lik kola şişesinin her yerine iğne ile delik açarak diğerlerinden ayırdım. Bu sorun olur mu ya da ne yapmalıyım?

Diğer bi sorun da bu balığa yem vermeye devam edeyim mi yoksa vermeyeyim mi?.

Erdal Hoca2009-03-22 10:33:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaansengezenÇevrim Dışı

İl: Samsun
kaansengezenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2009 23:45
[QUOTE=stacerdeli]arkadaşlar öncelikle bugüne kadar kime sorduysam bana ağzına yumurta aldığında asla yem yemez diyorlardı fakat bu balık yiyor aradan iki hafta geçti bu gün temizlik yaparken yakaladım ve kusturmayı denedim 3 adet tam olmamış yavruyu gördüm tekrar ağzına aldı:-))

şimdi bu konuda daha ilk tecrübem bu balığı 2.5 lt lik kola şişesinin her yerine iğne ile delik açarak diğerlerinden ayırdım bu sorun olurmu yada ne yapmalıyım.

diğer bi sorunda bu balığa yem vermeye devam edeyim mi yoksa vermeyeyim mi?[/QUOTE]

Balığın ilk kuluçkasıysa bence hiç dokunmayın.Balık yem yiyorsa neden balığa müdahele ediyorsunuz tam tersine güzel bir durum hem güçsüz düşmez hemde kuluçkada olur balığı ayırmak yerine balığınız yumurta aldıktan sonra gün sayıp yavruları boşaltabilirdiniz. Bu arada 2 haftalık (14 günlük yavrular emin olun bayağı oluşmuştur) sağlıklı balıklar.

stacerdeliÇevrim Dışı

stacerdeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2009 00:14
Zaten iki haftayı geçti ve kusturduğumda 3 yavruyu gördüğümü söylemiştim. Bu yavrular böyle yuvarlak siyah ve arkasından sanki kuyruk ya da yüzgeç gibi ufak birşey vardı ve suda kendi etrafında dönebiliyorlardı.Bunları kusturayım mı?

Ayrıca ayırmamın sebebi akvaryumda bu balık dahil 5 adet sarı prenses(1 erkek 4 dişi) ve 6 adet iceman(1 erkek 5 dişi) besliyorum. Onların yavruları yeme ihtimali olabilir mi? Erdal Hoca2009-03-22 10:35:19

özhanÇevrim Dışı

İl: Kocaeli
özhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2009 00:23
Aynı durum bir aralar bende'de mevcuttu.Balığım akvaryumda diğerlerinin yanındaydı ben hiç ayırma gereksinimi duymadım.

stacerdeliÇevrim Dışı

stacerdeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2009 10:07
 Arkadaşlar, şimdi ne yapmalıyım? Bu balığı ayrı tutmaya devam etmeli miyim? Yem vermeli miyim ya da kusturmalı mıyım? Erdal Hoca2009-03-22 10:35:58

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
İl: Mugla
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2009 10:41
Mehmet Bey,  balığın ağzında yumurta varsa yem vermeyin. Ayırdım demişsiniz; ancak 2.5 lt çok çok küçük bir hacim. En azından 5 lt lik pet şişe kullanabilirdiniz.

Akvaryum hacminizi ve dekor durumunu bilmiyoruz. O nedenle yavruların kurtulma ya da yenme ihtimali hakkında çok doğru şeyler söyleyemeyiz. Anne yavruları bıraktığında diğer balıklar yemek için ellerinden geleni yapacaktır. Bol kayalıklı bir dekor varsa bazı yavrular da kurtulabilir.

Daha fazlası için aşağıdaki linke tıklayın.

Saygılar,