sarı su ve kütük
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Valla yiğit bey bende akvaryumuma koyacaktım 2 haftadır bir kovade bekletiyorum sarılığı geçmedi bi türlü bilen varmı arkadaşlar bu kütüğün sarılığını nasıl geçirebiliriz
büyük miktarda kaybedecektir. Suyu da sarartmayacaktır.
Saygılar!
Sadece şu sorun iki haftadır hergün değiştirmek şartıyla suda bekletiyorum geçmedi sarılığı hergün bırakıyor sarılığını da bide şu var o kadar büyük tencerem yok suyu kaynatıp kovadaki kütüğe döksem olur mu ?
yakmayın ) iyice yıkarsanız faydası olabilir. Tabi en iyi çözüm kaynatmak
gene de...
size önerebileceğim tek şey var 250 ml lık ahşap vernikleri var kütüğü iyice kuruttuktan sonra temizleyin ondan sonra fırça yardımıyla vernikleyin 24 saat sonra kavaryumunuza koyabilrsiniz yinede her ihtimale karşı ben 24 saatte tuzlu suda beklettim hiçbir problem çıkmadı.
sayğılar...
ben eski suyun çiklitlerin gelişimini yavaşlattığını duymuştum.
discuslar için faydalıdır
Akvaryumcunun söylediğini mantıklı bulmuyorum hatta komik buluyorum, muhtemelen mavi ilacı satmak istemiştir. Vernik hakkındada bir bilgim yok ama nede olsa bir çeşit kimyasal. Siz bir süre kaynatın kütüğü, sarılaştırması tam geçmese de büyük miktarda azalıyor. Zaten suyun sarı olduğunu yanına normal su getirdiğinizde farkdiyorsunuz, öyle bariz bir sarı yapmıyor suyu.
Saygılar