Serrasamus Elongatus(Piranha-makale)
SERRASALMUS ELONGATUS (PİRANHA)
Not:Bu makaleyi tamamen kendim yazdım.
Serrasalmus elongatuslar diğer serrasalmuslar arasında en agresifidir.Eğitimi(agresifleştirme eğitimi)diğer serrasalmuslara göre daha kolaydır.Çünkü agrasif olmaya bayağı eğimlidir.Serrasalmuslar sabır işidir ama eğer sabırsızım ama serrasamus bakmak istiyorum diyorsanız kesinlikle elongatus bakmanızı tavsiye ederim.Benim elime geçen ilk adam akıllı serrasalmus,elongatustur.
Akvaryumda;
Akvaryumda kesinlikle tek bakılması gerekir aksi takdirde zaten bir tane balık kalır o da kavgaların galibi olarak.Akvaryumda küçük ve dekorsuz yani saklanabileceği yer olmayan tanklarda dahada agrasifleşiyorlar.Yanlız küçük tank dememden kasıt 70-80 litre gibi hacimli tanklar.Normalde 120-150 litrelik bir tankta hayatı boyunca rahat bir şekilde bakılabilir.Bakıldığı tank bol bitkili ve loş ortam olması doğal yaşam alanlarını taklit olduğu için daha çabuk adaptasyon olmasını ve ele tepkilerinin hızlanmasını sağlar.
Beslenmesi;
Tamamen etçil beslenmelidir.Arada sırada doğadaki gibi canlı yemlemede yapılabilir(Tabi bakan kişiye bağlı canlı yem verip vermemek.)Kuru yemleri kabul etmemeyebilirler.Eğer canlı yem vermek istemiyorsanız dana yüreği ve karides gibi alternatif ve ana yemleme olarak kullanabilirsiniz.
Şafak Hançer
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Youtube daki videolarda akvaryumlarda hep 1 tane görünüyor. Bir videoda, kendisinden büyük bir flowerhorn dahil olmak üzere, pek çok balığı katlettiği yazıyordu. Ama son derece interaktif bir tür gibi görünüyor.