Shadow
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
6. resimde bugün aldığım 3 sae den 1 tanesi görünüyor, ilk etapta başta ranchu olmak üzere balıklar rahat bırakmasada şimdi alıştılar birbirlerine..
[QUOTE=TaTaR]hayırlı olsun şık bir akvaryum olmuş :) Elma salyangozu güzel seçim ;)[/QUOTE]
Rahmetliyi birde kendi konumda anayım, belki aynısından bulmak nasip olur.
Fotosentez ve bitkinin akvaryumun için önemi;
1778 yılında, Avusturya İmparatorluğunun Kraliyet Fizikçisi olan Jan Ingenhousz, bozulan havanın tekrar düzelmesinin sebebinin güneş ve ışığın bitki üzerindeki etkisi olduğunu buldu. 1796 yılında ise Jean Senebier adındaki Fransız papazı, havadaki bozulma etkisini CO2 gazının sonucu olduğunu ve bitkinin fotosentez sırasında bu gazı alarak havayı düzelttiğini gösterdi. Bu süreç sırasında bitki tarafından O2 üretiliyordu ki; farenin hayatta kalmasının ya da mumun yanmaya devam etmesinin sebebi buydu.
Bitkilerin akvaryum canlılarına faydası tartışılmaz, sadece oksijen sağlamıyorlar esas kritik faydaları istemediğimiz nitriti, nitratı tüketmeleri. Bence bize de faydası çok hem görsel güzellik açısından hemde temizlik, su değişimi işlerinin azalması açısından. Dip çekimini görev olduğu için yapıyorum ama bitki budama, bakım vs. keyifli olduğu, kafamı dağıttığım için yapıyorum. İşyerimdeki akvaryumda bitkileri bollaştırdığımdan beri su değişimlerinden önce yaptığım ölçümlerde değerler hiçbir zaman yüksek çıkmadı. Haziran başından beri de sadece buharlaşan su kadar su ekliyorum.
[/QUOTE]
[QUOTE=muratcem55]
buna diyor zenci dudak diye.
[QUOTE=patrickstar]
Bitkilerin akvaryum canlılarına faydası tartışılmaz, sadece oksijen sağlamıyorlar esas kritik faydaları istemediğimiz nitriti, nitratı tüketmeleri. Bence bize de faydası çok hem görsel güzellik açısından hemde temizlik, su değişimi işlerinin azalması açısından. Dip çekimini görev olduğu için yapıyorum ama bitki budama, bakım vs. keyifli olduğu, kafamı dağıttığım için yapıyorum. İşyerimdeki akvaryumda bitkileri bollaştırdığımdan beri su değişimlerinden önce yaptığım ölçümlerde değerler hiçbir zaman yüksek çıkmadı. Haziran başından beri de sadece buharlaşan su kadar su ekliyorum.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir