Silikonu tamamen söküp yenilemek?
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 01:07
Merhaba,
Bu piyasada mika olarak adlandırılan 30 cm genişliğinde bir karantina akvaryuma sahibim.
http://mcdn01.gittigidiyor.net/6678/uygun-fiyata-yeni-akvaryum__66787781_1.jpg
Silikonların içi geçenlerde karardı bir ay sonra baktım ki kararan bölgeler mantar gibi kabarmış ve parmağımla dokunduğumda kalkıyor.
Silikonu tamamen söküp yeniden çekmek istiyorum.
Mevcut silikonu tamamen sökebilmenin en kolay yolu nedir?
Şu an içeride iki tane balığım var. Bir an önce yenileyip kullanmayı istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bu piyasada mika olarak adlandırılan 30 cm genişliğinde bir karantina akvaryuma sahibim.
http://mcdn01.gittigidiyor.net/6678/uygun-fiyata-yeni-akvaryum__66787781_1.jpg
Silikonların içi geçenlerde karardı bir ay sonra baktım ki kararan bölgeler mantar gibi kabarmış ve parmağımla dokunduğumda kalkıyor.
Silikonu tamamen söküp yeniden çekmek istiyorum.
Mevcut silikonu tamamen sökebilmenin en kolay yolu nedir?
Şu an içeride iki tane balığım var. Bir an önce yenileyip kullanmayı istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 02:35
silikonu yumuşatması için tiiner kullandıklarını duymuştum ancak akvaryumun içine değmemeli.
Teşekkür Edenler: [T]227369,kaminari19[/T]
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 03:13
Akvaryum camlarının köşe ve dikey kısımlarından camların birleşim yerlerine kadar soktuğunuz falçata ucunu boylu boyunca silikonu kesecek kadar kaydırın. Aynı işlemi diğer birleşim bölümlerinede uygulayın. Silikondan tamamen temizlenmiş bölgeleri pamuk veya bez ile aseton yardımıyla silin. Daha önceden araya kaçan su varsa kuruduğundan emin olduktan sonra silikon tüpünün ucundaki çıkış hunisini yarım santim genişliğinde çapraz şekilde keserek birleşim yerlerine uygulayın. Silikon kurumadan önce çamaşır yumuşatıcına batırdığıınız parmak ile düzeltmenizde büyük fayda var. Saygılar.
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 11:31
Akvaryum silikonu kullanmayı unutma :D