Sizce Hangisi Daha Önemli ?
100*30*47H boyutlarında ve 141 Litre su alan bir akvaryum mu , yoksa
85*35*47H boyutlarında olan 139 Litrelik bir akvaryum mu ?
Örnek olarak bu soruyu yazdım yani boyut önemli değil aldığı litre de aynı fark etmez mi dersiniz yoksa uzunluk açısından mesela 100 Cm'lik olan akvaryum mu ?
Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Verilen cevaplar için teşekkür ederim.
Saygılar
Bence ikiside öneli ama öncelikle besleyeceğiniz balıkların ne tür akvaryum sevdikleri. Yükseklik mi uzunluk mu? Ben malawi türü beslemeyi düşündüğünüzü tahmin ediyorum ve 100*37*40 akvaryumun daha iyi olacağını umuyorum.
Saygılar
Saygılar
Bana göre her ikiside çok önemli..Görüntü olarak boyut..Ferahlık ve tertibat olarak litre..Allah kısmet ederse bende 200-85-60 ölçülerinde bir akvaryum sahibi olmak istiyorum..Şiimdiden benim tankım bile bana ufak gelmeye başladı..Göz aşinalığı bu olsa gerek..Ha birde söylemeden geçemiyeceğim,senin ölçülerini verdiğin akvaryum biraz dengesiz gibi geldi bana (100*30*47H ).. Nitekim yükseklik ve genişlik az..Belkide standardı budur bilemiycem ama ben her zaman özel yapım akvaryum aldığım için tuhaf..Daha geniş ve yükseklikte en az 50-55cm olmalı kanaatindeyim..
Saygılar..
Süleyman Bey hazır akvaryum olduğu için ölçüleri böyle. Ayrıca cevabınız için teşekkürler. Umarım istediğiniz akvaryuma kavuşursunuz.
Saygılar
Vallahi koyabilecek bir yerim olsa (150mt2 evde oturmama rağmen ) ben bu şimdiki hedefime çoktan ulaşırım..Tek korkum bu hedefim olan 2metrelik akvaryumu aldıktan sonra daha büyüğünüde istermiyim korkusu..Bugüne kadar hep böyle oldu..Standartları bilmediğim için kusuruma bakmayın..Siz gözünüze,gönlünüze en güzel olanı alınız..
Saygılar..
Sevgili Bulut bey Malawi besleyeceginize göre benim şahsi düsüncem ; tankınıza kaya dekoru koydugunuzda kaya ile ön cam arasında balıklarınızın kolayca gezebilecegi ve kurlasabilegi bir alanın kalması, yani genişlik kanımca cok önemli.Bu arada malawiler cokta yüzeye yakın gezmedikleri için yükseklik yerine genişlige pirim verilmeli.
Ancak şuda bir gercekki akvartisin göz zevkinede derinlik hitab etmekte.
Dolayısı ile fazla balık beslemeyecekseniz.85*50*50 bence iyi bir ölçü.Bu ölçüleri hazır tanklarda bulamazsınız ama benim gibi camcılara 8 mm camdan yaptırabilirsiniz.
Saygılarımla.
Hakan Bey cevabınız için teşekkür ederim. Ben burada camcıları bayağı dolaştım . Ya akvaryum ile aynı fiyat veriyorlar ya pahalı ya da 10,maximum 20 YTL düşük söylüyorlar.Kapak,kuşak derken daha pahalıya geliyor. Bende araştırıyorum şuanda bakalım biryerden 500 litrenin üzerinde bir akvaryum gelebilir onun peşinde koşuyorum. Olmazsa artık bu 2 şıktan birini seçeceğim. Tekrar teşekkürler.
Saygılar