Soğutma işlemi tamam :))
Arkadaşlar herkesin şu sıralar akvaryumları ile olan dertleri soğutma ile ilgili.Bu yüzden bugün istanbul kadıköy rıhtımdaki yazıcıoğlu işhanındaki elektronik parça satan yerlere gittim ve böyle suya bir algılayıcı yerleştirerek soğutucu fanları çalıştıracak ısı istediğim ayarlara gelince durduracak gibi bir sistem varmı dedim.Bunlara hazır elektronik set diyorlarmış, bir adet elektronik bu tür işler için satılan hazır setlerden ve 2 adet pc fanı satın aldım.Daha sonra tavsiyeleri ile montaj için bir elektronikçiye gönderdiler.Gittiğim kişi hilmi bey iyi biri onada aynı tasarıyı anlattım ve tamam diyerek işleme başladık ve bir kutu içine elektronik devreyi bağladı ve nasıl ayar yapacağımı anlattı.Cihazın ön yüzündeki derece kısmı yani sağolsun akrilikçi yanlış ebat kestiği için tamamlayamadım fakat cd kapağından bunu ama en kısa zamanda halledeceğim.Daha sonra hurda klimalarından çıkan filtrelerinden bir kısmını keserek fanın altına koydum böylece toz derdinide halletmiş oluyorum diye düşünüyorum.Ve fanı plastik bir klima ön yüzlerinde buluna hava çıkışı olan plastiğin üzerine koydum.Termostatın algılayıcı kısmını akvaryuma koydum hemen 32 dereceyi gösterdi ve ayarlarını 28 de dur 28'den yukarıya yine çalış diyerek ayarladım.Ve tahmini 1 saat önce 32 derece olan akvaryum şu anda 30.5dereceye geldi.Şimdi 28 dereceye geldiğinde durmasını gözetliyeceğim.Herkese saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aşmışın Tuncay abi sen ya,bende bir fan aldım denedim ama adaptöre güvenemedim.Bir pc fanı daha bulup tek adaptöre takıp,adaptörde ısınma olayı varmı ona bakacağım.Umarım bende senin derecelerini görürüm.
Arkadaşlar bunu illa ki daha ucuzu getirebiliriz örneğin kullanmadığınız pc'lerden çıkan fanlar ,tanıdığınız bir usta vs gibi yada daha uygun bir alet edavat ile daha ucuz yapabilmek,zaten burdaki amaç birbirimizi dahada bu tür konularda geliştirmek bende yorumlarınızı dikkate alıyorum.Fakat ben inanın bu sıcaklık konusunda akvaryumumda içime rahatlık geldi sabah kalktığımda akvaryum 28 derecede sabit duruyordu ve şimdi içim rahat.