sogutma sisteminde olay..(iç filtre)
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2007 16:40
Gereken Malzemeler:
5 lt pet şişe
1-1.5 metre hortum
buzdolabi:)
Yapılışı:
5 litre pet şişeye %75 dolacak kadar su konulur ve derin dondurucya konulur.donduktan sonra şişede buz olmayan yere delikler acilir çuvaldizi isitarak yapilabilir.daha sonra ic filtrenin hortumunu uzatarak ve petin kapağana delik acarak iceri sarkıtılır ve filtre çaliştirilir.soguk hava gönderdigi icin ben 50 litre tankta 3 derece düsme gözlemledim..
Umarim beğenmişsinizdir eleştirilere açiktir
1-1.5 metre hortum
buzdolabi:)
Yapılışı:
5 litre pet şişeye %75 dolacak kadar su konulur ve derin dondurucya konulur.donduktan sonra şişede buz olmayan yere delikler acilir çuvaldizi isitarak yapilabilir.daha sonra ic filtrenin hortumunu uzatarak ve petin kapağana delik acarak iceri sarkıtılır ve filtre çaliştirilir.soguk hava gönderdigi icin ben 50 litre tankta 3 derece düsme gözlemledim..
Umarim beğenmişsinizdir eleştirilere açiktir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2007 17:16
Bu daha önce "kendin yap sistemlerde" verilmişti hatırladığım kadarıyla.
"Ayrıca burası Canlı Doğuranlar Bölümü"
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2007 23:10
[QUOTE=akvaryum_esk]Bu daha önce "kendin yap sistemlerde" verilmişti hatırladığım kadarıyla.
[/QUOTE]
Burası DIY bölümü arkadaşım
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2007 11:32
[QUOTE=emre_dogan][QUOTE=akvaryum_esk]Bu daha önce "kendin yap sistemlerde" verilmişti hatırladığım kadarıyla.
akvaryum_esk 2007-08-07 11:33:22
[/QUOTE]
Burası DIY bölümü arkadaşım
[/QUOTE]
Hayır konu Canlı Doğuranlar Bölümüne Açılmıştı, Daha sonra buraya taşındı, Ben O mesajı konu, canlı doğuranlardayken attım.
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2007 17:00
Amatör ama olsun,en azindan işe yariyo ve para sıkıntısı cekenler için güzel bir yöntem olduguna inaniyorum
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2007 01:04
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=105445&PN=1
Bu linkte daha kapsamlı yazılar var .Buz yöntemi balıklarda birden degişen sıcaklık yüzünden sorun yaşatma şansı var.Hemde zahmetlı.Ben en son olarak 12 voltluk adaptörle PC fanı kullanıyorum bellı saatlerde de çalıstırıyorum.Şuanlık bence en sağlıklı, en ucuz ve garanti yöntem fan kullanmak. Birolakdas 2007-08-09 01:05:52