SOLİDWORKS TE AKVARYUM TASARIMI (tasarım bitti )
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 14:11
Merhaba arkadaşlar.
Yapmayı düşündüğüm akvaryumu Solidworks te çizdim. Tam anlamıyla bitmedi ama yinede sizlerle paylaşmak istedim. Geriye kalan kısmını akşam evde tamamlayacağım. Sizlerin fikirlerinide almak isterim eksik kalan kısımlarıda ona göre tamamlarım daha iyi olur. Akvaryumun ölçüleri 70x70 x80h olacak bu ölçüler standart deyil biliyorum ama nedense hep böyle yüksek akvaryumlara karşı bir ilgim var. Sizlerden gelen fikirlerle tasarım işini bitirdikten sonra yapıma geçeceğim .
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tekrar merhaba.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 14:19
Güzel ve farklı tasarım benimde yüksek akvaryumlar çok ilgimi çekiyo
yanlız çok kalın cam lazım bilginize.
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 16:23
Yapacağınız akvaryumda hangi türleri beslemeyi düşünüyorsunuz?Düşüncenizi ona göre yorumlayalım.
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 16:51
Bu tip akvaryuma güzel deniz akvaryumu kurulur ortasına canlı kaya ve
mercanlar içine anemon türü balıklar çok hoş olur birde güzel bi
ışıklandırma süper olur diye düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 17:08
Vakit buldukça yapmayı düşündüğünüz akvaryumlarınızı çizmeye çalışırım bilgileri daha detaylı verirseniz iyi olur. Mobilya tipi ve rengi gibi.
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 17:33
Bende böyle bir akvaryumdan koymak istiyorum.
filtre borularının geçeceği kadar köşede bi yer ayarlamak elektrik sistemini ayarlamak yeterli olucaktır.
isterseniz o yuvarlak yerlerede direk akvaryum camını değilde plexiglass koyula bilir içeriden silikonla yapıştırıla bilir.
Bir Akvaryumcudan Böyle birşey almaya kalksanız size çok pahalıya patlar siz kendiniz tasarlayıp yaptırırsanız profillerini ayrı mobillerini ayrı camını ayrı size daha ucuza gelicektir.
Doqukan 2010-04-02 17:37:38
filtre borularının geçeceği kadar köşede bi yer ayarlamak elektrik sistemini ayarlamak yeterli olucaktır.
isterseniz o yuvarlak yerlerede direk akvaryum camını değilde plexiglass koyula bilir içeriden silikonla yapıştırıla bilir.
Bir Akvaryumcudan Böyle birşey almaya kalksanız size çok pahalıya patlar siz kendiniz tasarlayıp yaptırırsanız profillerini ayrı mobillerini ayrı camını ayrı size daha ucuza gelicektir.
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 18:02
110.45.55h boyutlarında mobilyalı mobilyası kahverengi ağaç rengi gibi üstü full kapalı kapak çizebilirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 21:08
Çok güzel olmuş tasarım tebrikler ahşap olarak.
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 22:19
Murat kardeş gerçekten güzel tasarım ve güzel çizim,tebrikler. Ben birkaç akvaryum yaptım en son olarak senin bu ölçülere yakın olan bir akvaryum var aklımda. Mobilyanın içine profil koymayı ihmal etme. Akvaryum yüksek olunca seyri bir başka olur.
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2010 10:14
80h ile bitkili de ısrarcıysanız az ışık ve co2 gerektiren türlere yönelmeniz işinizi çok kolaylaştıracaktır.
Taban bitkileri bu yükseklikte sizi çok zorlar.Kapağa metal lambalarda bağlayamazsınız,aydınlatmayıda baştan planlarsanız kapakla tekrar uğraşmazsınız ilerde.
Taban bitkileri bu yükseklikte sizi çok zorlar.Kapağa metal lambalarda bağlayamazsınız,aydınlatmayıda baştan planlarsanız kapakla tekrar uğraşmazsınız ilerde.