Sonunda kuruldu İkola kaser
Boyut (cm):160*65*55
Kapasite (litre):
Canlılar: 37 adet 5 cm lik tropheus ikola kaiser 3 adet cüce vatoz anubias bateri, lotus zenker, ismini bilmedigim su üstü bitkisi (bilen varsa özelliklerini ve ismini yazarsa sevinirim )
Malzemeler:ehem 600-1000 ltlik ısıtıcı, tetra tec ex1200, ehem iç filtre, hava motoru,
Akvaryum Bakımı:haftada bir %20 su değişimi
Kullanılan Yemler:spriluna tablet, new life spectrum A spriluna pul yem, ve sarımsak katkılı ismini hatırlamadıgım yem
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:tanganyika buffer, cichled lake salt günlük ph ölçümü
eşim ve ben zor uğraş ve çabalara ragmen sununda kurduk. Balıklar çok mutlu, büyüdükce aralardan erkeklerden çıkararak koloni oluşturucaz. baskınlar şimdiden yer tutut titremeye başladıla ve sıklıkla renklerini alıyorlar .ısı 27-28. ph da problem yaşıyoruz. akvaryumda 50 kilo mercan kumu var ph ilk gün 8.5 du ertesi gün 8 ve bir kac gündür 7.8 civarında sabitlendi. bugun veya yarın su değişimiyle ph ı 8 civarlarına yükseltmeye çalışıcaz. neden düşüş oldu anlamışta değilim. ayrıca suyun üstündeki bitkinin adını ve özelliklerini bilen birisi varsa, bilgilendirirse cok sevinirim bu arada fikir olarak kurulum aşamasında yardımcı olan kişilere teşekkür ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
O beyaz taşlardan gelecek fondakilerin az ufak olan boyları ama şimdilik bunlar var kayalar keskin degil diye hatirlıyorum kenarları ama yine de dikkat edeceğim aksam.Akvaryum ph inda buffer ve salt kullandıgım halde once cıktı ertesi gün 8 ve 7.8 de sabitlendi simdi su degisimi yaparken belirli kademelerde ufak ufak degistirmeyi tercih ediyoruz,bu nedenle hm su degerlerini bozmamış olurum hem de balıkları rahatsız etmemiş diye duşunuyorum.Video ekleyemedim bitki birbirine dal seklinde tutuyor ortadan bir cubuk gibi dalla yapraklarını sürgün gibi ayırıyor ama sanırım su mercimegi degil
iyide benim akvaryumumda plastik bitki yokkiiiii bitkilerim cok saglıklı anubias, lotus zencer ve bir tip su üstü bitkisi şevkimi kırcak bisey yok kayalar ilerki zamanlarda degisicek büyük ithimalle
iyide benim akvaryumumda plastik bitki yokkiiiii bitkilerim cok saglıklı anubias, lotus zencer ve bir tip su üstü bitkisi şevkimi kırcak bisey yok kayalar ilerki zamanlarda degisicek büyük ithimalle [/QUOTE]Nurdan hanım eşinize selamlar onada ayrı bir tank kurarsınız artık rakip olsun size bu konuyu enişte beyle konuşmak lazım onada bemba kolonisi yapın
Yok biz ortak olarak kullanalım. Bu akvaryumda eşimin emeği daha çok diger chicled akvaryumunu boşaltmıştık. Onu ilerde ya yavrular için kurucaz yada ben bitkili karides akvaryumu kurmak istiyorum, bu yüzden Ev üçüncü bir akvaryumu kaldırmaz. bir süre sonra 100 lük diger akvaryumuda kurarız ortak olsun bizimki selamıda söylerim