Strafordan Mağra Çalışması
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2008 20:23
Arkadaşlar , strafor ve derzden mağra yapımını anlatıcam. Daha önceleri cam kavanozdan kalıp çıkartarak yapıyordum ama masraflı olduğu için bu yöntemi seçtim.
coldest 2008-01-24 19:32:44
Malzemeler
1. Yeteri kadar strafor.
2. Yeteri kadar derz.
3. Yeteri kadar su.
4. Yeteri kadar silikon ( Sista kullandım ben )
5. Mağra iç genişliğini ayarlamamız için çeşitli su bardakları.
6. Derz i karıştırmamız için boş kap.
6. Caporol renklendirici ( Ben kullanmadım sonra kendim boyarım )
7. Havya
Yapılışı
İlk önce bardaklarla şablon çıkartıp kalıplarımızı hazırlıyoruz , su bardağıyla 4,5,6 kalıp çıkarıp artık ne kadar yüksek tutucaksak boyunu. Kalıplarımızı üst üste koyup slikonumuzla yapıştırıyoruz.( Başka çeşit bardaklar da kullanarak mağara azını isteğe göre büyültüp küçültebiliriz. ) Sonra havyamız ile üst üste birleştirdiğimiz strafor kalıplarımızı delerek mağra motifi veriyoruz. Bu hayal gücümüzle sınırlı. :) Derz ile yaptığımız çalışmaları kaplayarak işlemi sonlandırıyoruz. ( Derz dolgumuza istersek karışım olarak renklendirici atabiliriz istersekte sonradan renklendirebiliriz bu kişiye özeldir. )
Bu mağralar ( ben 12 tane yaptım ) istediğim dekorda yerleştirebiliriz akvaryumumuza. mesela akvaryumun arka kısmını delik değiş gösterebiliriz. İstersek yanlara kumun altına gizleyebiliriz.
Herkese iyi çalışmalar...
Maliyeti
1 Kilo Derz : 1 ytl
1 Tabaka strafor 1 ytl
1 Adet Caporol renklendirici 5 ytl ( Kullanmak size kalmış )
1 Tüp Sista Slikon 3.75 ytl
Toplam 10.75 Ytl
Buda birleştirilmiş hali
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2008 20:33
Sn. coldest stroforlarla yaptıgınız işlemlerle ilgili sizden biraz bilgi almak isterim msn adresinizi ( gizliden ) vermenizde bir sakınca yoksa eger
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2008 20:36
[QUOTE=westwint]Sn. coldest stroforlarla yaptıgınız işlemlerle ilgili sizden biraz bilgi almak isterim msn adresinizi ( gizliden ) vermenizde bir sakınca yoksa eger[/QUOTE]
Msn adersim profilimde vardı ama yolladım yinede. Bu arada straforla yapılacak işler hayal gücüyle kısıtlı :D Mesela şimdiki planlarım bu hava kabarcıklarını bir volkanik kayadan çıkartmak olucak :D Bu yönde çalışmalaramı sürdürücem.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 12:43
Bence iyi fikir, tebrikler.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 13:57
[QUOTE=yasin k]Arkadaşlar biraz abes bi soru ama hiç rastlamadım straforu nerden alabiliriz.[/QUOTE]
Nalburlarda genelde oluyor ama koç taş ve bahaus sana yakınsa buralardan'da alabilirsin
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2008 19:22
[QUOTE=barkoss]
Arkadaşım bardaklar sayesinde o kalıpları filan nasıl çıkarıyorsun. Anlayamadım eğer beni bi aydınlatırsan çok sevinicem.
[/QUOTE]Bardakların boyutları farklı farklıdır. Mesela su bardağının çapı ile çay bardağının çapları bir değildir. Straforun üzerine bardağı koy ve etrafından kalemle geç sonra maket bıçağı ile kes olay bu :) Bardaklarımız bu işe yarıyor istersen pergel kullan. :D