straforla ısı tasarrufu
Akavaryumun altına koyduğumuz straforun zeminin hatalarını kapatmasının yanında ısı tasarrufu sağladığınıda biliyoruz kış aylarında bu straforla arka camı ve yan camlarıda kaplasak bahara kadar bize ciddi bi elektrik tasarrufu sağlarmı acaba yoksa yarattığı görüntü kirliliğine deymezmi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ısı tasarrufu saglamamız icin heryeri kaplamamıs lazım straforla. diger turlu ısı tasarrufu saglamamız mumkun deildir.
İMLA KURALLARINA UYALIM LÜTFEN.
kayde deger bi tasarruf saglanacagını sanmıyorum.
İMLA KURALLARINA UYALIM LÜTFEN.
[QUOTE=RAPTOR666]Selam arkadaşlar
Akavaryumun altına koyduğumuz straforun zeminin hatalarını kapatmasının yanında ısı tasarrufu sağladığınıda biliyoruz kış aylarında bu straforla arka camı ve yan camlarıda kaplasak bahara kadar bize ciddi bi elektrik tasarrufu sağlarmı acaba yoksa yarattığı görüntü kirliliğine deymezmi
[/QUOTE]
Bence etkili olacaktır. Her yüzeyin ısı dağılımı ve dağıtımı farklı ama kendi içinde belli bir sabitlik gösterecektir. Cama temas eden hava ısınırken camı soğutacaktır, üç yönü kapatılınca açık kalan ön yüzeyde kendi sabitliğine devam edecek hatta diğer kesimlerden soğuma azalacağı için su ısısı artacak ( azda olsa) bu oranda ön yüzeydeki soğumayı tolere edecektir. Bence büyük ölçüde faydalı olacaktır tabiki straforlar arasında boşuk kalmaz ise.
Saygılar.
Bence en kayıp üzerinden çünkü su buharlaşıyor
akvaryumun üzerine strafor koyarak tasarruf yapılabilir
Isıtıcınızın daha az çalıştıgını göreceksiniz
pardon bizim parmak izleride çıkmış utandım şimdi
tankın iki tarafı duvar tarafında kalıyodu bir tarafınında yarısı mobilyaya geliyordu bende sadece bu kısımları kapattım görüntü kirliliği olmadı zaten bunu baharda sökerim
yapıştırılacak kenarları çift taraflı bant ile dündüm sonrasında bu malzemeyi yapıştırıp iyice gerdirdim
bu son resimdeki malzemenin ta kendisi nasıl bişey olduğu hakkında fikir versin diye artanın resmi
ama son söz olarak şunu düyebilirm ısıtıcının çalışma süresinde kısalma oldu
Yan camlardan kaybettiğiniz ısının 5 6 katı üstten gidiyor doğrudan su ve hava teması varsa
ben bütün akvaryumlarıma sürgü yaptım ve ısı kaybını büyük ölçüde azalttım (1m standart 75cm standart 8gen 130lt) önceden sağa sola strafor kayuyordum etkisini nerdeyse görmüyordum ama sürgülerden sonra baya fark etti..
ama 1m lik sekizgenden çok daha geç ısınıyor nedeni sanırım camının ince olmasından 5mm cam var, 8gende ise 8mm . 1m de strafor denemeyi düşünüyorum
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=61629& KW=van+helsing&PN=0&TPN=2
Mesajımı inceleyebilirsiniz. Akvaryum kapağının üzerine de küçük şık bir battaniye örterek Mustafa Beyin dediği sorundan kurtulursunuz.